Pärnu uue kunsti muuseum on külmas

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu uue kunsti muuseum.
Pärnu uue kunsti muuseum. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu uue kunsti muuseum on külmas ja võib jääda vee ja elektritagi.

Muuseumi näitusesaalis oli eile õhtul sooja 3 kraadi. Üritustesarja "Kunstnik loeb" esinejad Raul Meel ja Ervin Õunapuu viidi koos publikuga pisemasse ruumi, kus olid abiks puhurid, vahendasid ERRi raadiouudised.

Hoone omanik Robert Herman teatas, et lõpetab 1. detsembrist lepingud Eesti Energia ja Pärnu Veega.

Muuseumi juhi Mark Soosaare kinnitusel kaaluti muuseumi sulgemist, aga vähemalt esialgu otsustati teisiti. "Katsume viimase hingetõmbeni vastu pidada," ütles Soosaar.

"Meie inimesed on valmis veel raskemateks katsumusteks. Kuigi loodan, et neid ei tule. Nimelt põhiseadus ütleb, et omandit ei tohi kasutada üldiste huvide vastaselt," sõnas Soosaar. Ta tõi välja, et muuseumi ruumid on Pärnu linna kasutusvalduses ja neil ei ole õigust seal elektrit ja kütet välja lülitada.

"Kolm päeva on aega järele mõtlemiseks veel. Herman võib oma kirjad, mis ta on saatnud kommunaalteenuseid osutavatele asutustele, tagasi võtta," avaldas Soosaar lootust. "Loodan, et justiitsminister natuke räägib oma erakonnakaaslasega, et ta ikkagi saaks aru, et temale kehtivad samuti Eesti Vabariigi seadused nagu meile kõigile."

Kuula ERRi raadiouudist SIIT.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles