Ärisilt tõi firmale vaidluse muinsuskaitsega

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LVM Kinnisvara ei saanud terve aasta muinsuskaitseametiga kokkuleppele, milline silt on büroo Rüütli tämava hoonele sobiv.
LVM Kinnisvara ei saanud terve aasta muinsuskaitseametiga kokkuleppele, milline silt on büroo Rüütli tämava hoonele sobiv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu peamisel äritänaval tegutsev firma LVM Kinnisvara pole saanud rohkem kui aasta jooksul muinsuskaitselt kooskõlastust oma ärisildile.

LVM Kinnisvara kolis Pärnus Rüütli 41sse pisut rohkem kui aasta eest ja asus nuputama, kuidas oma tegevuskohta paremini tähistada. Enne seda oli arhitektuurimälestiseks tunnistatud majal valguskast, aga sellise lahenduse välistas muinsuskaitse kohe, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Muinsuskaitseameti Pärnumaa vaneminspektori Nele Rendi sõnutsi kahjustab valguskast vaadet mälestisele. Sobinud pole ka kaks hilisemat lahendust, viimane näiteks oleks konsoolile kinnitatud firma logo.

"Maja on muinsuskaitsemälestis ja siia külge ei tohi mitte ühtegi silti riputada. Ma arvan, et see on väga ülepingutatud nõudmine muinsuskaitseameti poolt," rääkis LVM Kinnisvara juhatuse liige Andres Sutt.

Rent ütles, et LVMi soovitud lahendusest pole keeldutud, aga see peab hoonega sobima.

Linnakunstnik Janno Poopuu tunnistab, et on probleemist teadlik ja näeb lahendusena samasugust komisjoni, mida linnas hakatakse rakendama ka hooajalise ettevõtluse puhul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles