Raeküla lapsed meisterdasid jõulukaupa

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulutöötoad Raeküla koolis.
Jõulutöötoad Raeküla koolis. Foto: Erakogu

Pärnu Raeküla kooli 1.-6. klassi õpilased said taas osaleda toredaks traditsiooniks kujunenud jõulutöötubades, kus valminud tööd jõuavad laupäeval Kaubamajakas toimuvale “Jäärmargile”.
 

Raeküla kooli klassiõpetajate jutu järgi olid paljud seda päeva pikisilmi oodanud, sest igal aastal üllatavad õpetajad jälle uute ja põnevate ideedega. Laupäeval kella kümneks täitus koolimaja rõõmsa jutuvadinaga. Kaasa oli võetud ainult hea tuju ja meisterdamislust, sest kõik vajaminev oli juba koolis ootamas.

Kohale oli tulnud pea kolmandik kooliperest ja palju vanemaidki oli uudistamas-abistamas. Neid tervitasid naeratavad päkapikumütsides õpetajad, mõnus jõulumuusika ning maitsvad kommid ja piparkoogid.

Nagu kombeks on saanud, õpetasid seekordki jõulukaunistuste tegemist kõik klassiõpetajad ja käsitööõpetaja. Kokku oli võimalus valida kümne töötoa vahel. Võis valmistada oksajupist päkapikke, hambatikkudest lumehelbeid, vildist tillukesi Lotte kujukesi ja ühe kommi susse, punutisi nii pajuvitstest, lõngast kui nöörist, magusasti lõhnavaid kaelaehteid ja pärlitest tähekesi ning maalida kullaläikelisi jõulupilte.

Mitmelgi juhul võis leida vanade asjade üllatavat taaskasutusideed. Et head soovid raskel ajal rahanappuse tõttu saatmata ei jääks, õppisid lapsed ise valmistama ja kaunistama ümbrikke ja jõulukaarte. Populaarseks osutus töötuba, kus meisterdati papist munakarpidest ja ülessulatatud küünlajuppidest dekoratiivseid tulehakatuseks mõeldud roose.

Usinamad käsitööhuvilised jõudsid paari tunni jooksul kätt proovida kõigis töötubades ja jätkasid õpitu kinnistamist koduski samu asju uuesti meisterdades. Kohaletulnud said hulgaliselt ideid ja uusi oskusi, et oma käte ja väikeste vahenditega valmistada lähedastele südantsoojendav jõulukink.  

Laste valmistatud töödega osaletakse eeloleval nädalavahetusel, 11. detsembril Kaubamajakas toimuval “Jäärmargil”.

Lahkudes päris nii mõnigi laps, millal jälle töötoad tulevad ja kas ta võib järgmine kord sõbra kaasa kutsuda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles