Pärnu maaliinidel oli hommikul tõrkeid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvetingimustes on bussisõit keeruline.
Talvetingimustes on bussisõit keeruline. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakonna bussiliinidel jäi täna hommikul välja sõitmata mõni buss ja mõnel liinil tuli läbimatute teede tõttu muuta marsruuti.

Tõstamaa, Lihula, Pärnu-Jaagupi ja Vändra suunda teenindava AS Mulgi Reiside Pärnu regiooni juhataja Margus Maiste sõnutsi oli bussiettevõttel täna hommikul mitu tõget. „Lepplaane tee peale buss hommikul ei läinud, Koongasse ei saanud sisse sõita. Halinga vallas Pööraveres jäi buss kinni. Vändra ümbruses ja Sauga vallas olid teed lahti ajamata,“ loetles Maiste hommikusi viperusi.

Maiste jutu järgi hakkavad Mulgi Reiside bussid taas liikuma, kui teed sõidukõlblikuks saavad. „Teeme nii palju tööd, kui saame,“ ütles Maiste.

Linnadevahelistel liinidel pidi alates Koerust uue marsruudi valima Pärnu-Rakvere liini hommikune buss.

Maiste sõnade järgi peaks päeva jooksul normaalne bussiliiklus taastuma. „Kõik bussid on liikuma saanud. Rohkem takistusi ei tohiks olla,“ ütles ta lõuna paiku.

Infot Mulgi Reiside bussiliikluse kohta saab dispetšerilt telefonil 507 4267.

Pärnu linnaümbruse liine teenindava AS MTG Pärnu osakonna dispetšeri Maie Belousova sõnutsi sõidavad firma kõik bussid, kuigi aeg-ajalt jääb mõni neist hange kinni.

„Teed on nigelad. Hommikul istus Pärnu-Kilksama-Eametsa liini buss Lepplaane teel koos teiste autodega lumevangis. „Buss jäi kinni kell 7.20 ja liikuma pääses kella 10 ajal,“ ütles Belousova.

Dispetšeri sõnutsi on bussijuhid kurtnud peatuste lahtilükkamise üle Paikuse ja Sindi vahel, kus bussid peatuvad keset teed. „Lahti on ajamata ka Sindi lõpp-peatus, väga libedad on Riia maantee ja Paide maantee ristmik ja Paikuse uus ringtee. Seetõttu on Sindi liinil võimalikud väikesed hilinemised,“ ütles dispetšer.

Kilingi-Nõmme ja Ikla suunal reisijaid vedava OÜ M.K.Reis-X dispetšer Anne Raudsepp ütles, et nende bussid on liinidel ja märkimisväärseid hilinemisi pole olnud.

„Eile õhtul jäi 20 minutiks teele Massiaru liini buss, kuid täna hommikul oli bussijuhi jutu järgi tee lahti lükatud,“ ütles ta.

Vändrast Iklani sõitjaid vedava bussifirma Vändra Karu juhataja Eduard Novikovi sõnade järgi jättis täna hommikul lund täis tee tõttu üks buss Tootsi sisse keeramata, kuid muu bussiliiklus toimub normaalselt. „Meie bussid sõidavad peamiselt suurtel teedel, mis on läbitavad,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles