Kihnu saar jäi jäävangi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu sadam. Arhiivifoto.
Kihnu sadam. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile hommikul Kihnust sõiduplaanijärgset reisi 12 kilomeetri kaugusele Munalaiu sadamasse alustanud reisiparvlaev Amalie pidi poolelt teelt tagasi pöörduma, sest Kakra sääre tagusest jäätropist ei olnud võimalik läbi trügida.

“Segadust on palju, kõik helistavad vallamajja, küsivad infot,” tunnistas Kihnu vallavanem Ingvar Saare eile pärastlõunal.

Vallavanema sõnutsi on segadust koolimajas, sest mandrilt ei pääsenud õpetajad kohale, samuti on poodides lõppemas või lõppenud esmase toidukauba varu, näiteks piim.

“Need, kes autoga Kihnu tulid, ei tea, kuidas nad siit ära saavad, õnneks pühapäeval liikus veel laev Kihnu ja Munalaiu vahet,” mainis Saare.

Saare jutu järgi ei saa praegu Kihnu ka hõljukiga, sest sellele sõiduvahendile on vaba vett liiga palju.

Lootus on lennukil, mis täna hommikul peaks tegema esimese reisi Pärnu ja Kihnu vahel sõitjatega ning seejärel kaks kaubareisi. Seda juhul, kui ilmastik ei takista lennuki õhkutõusmist või 45 kilomeetri kaugusel maandumist. Eile lükati lennurada Kihnus lumest puhtaks, kuid ööga võib paljugi muutuda.

Navigatsioon Pärnu ja Kihnu vahel katkes paar nädalat varem. Teisele maakonna väikesaarele Manilaidu käiakse Munalaiust üle jää või hõljukiga, seal jääb vahemaa alla kilomeetri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles