Vanalinna kooli õpikeskus pälvis tunnustuse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vanalinna põhikool.
Pärnu Vanalinna põhikool. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Vanalinna põhikooli õpikeskuse meeskond pälvis oma tegevusega üldharidusasutuste tunnustussüsteemi “Eestimaa õpib ja tänab” õppija arengu toetaja 2010 auhinna.

Vanalinna kool õppealajuhataja Kaire Teemägi selgituse kohaselt osutab kooli juurde loodud õpikeskus õpiabi Pärnu üldhariduskoolides õppivatele põhikooliastme hariduslike erivajadusega õpilastele, kellele nõustamiskomisjon on soovitanud õppida väikeklassis, rühmas või individuaalselt.

Õpikeskuse koosseisu kuuluvad koduõppe-, tasandusklassi ja kasvatusraskustega klassi õpilased.

Õpikeskus on koostöös Pärnu õppenõustamiskeskusega loonud vanematele võimaluse saada spetsialistide tuge oma lapse arengu toetamiseks – vanemaid kuulates ja toetades, neid probleemide lahendamisse ja ühistegevuste organiseerimisse kaasates ning koolitades.

“Oluline tulemus on õpilaste õpimotivatsiooni, iseseisvuse, vastutustunde tõus, mis on tingitud individuaalsest lähenemisest ja õpilaste isiksuseomadustega arvestamisest,” rääkis Teemägi. “Lastevanemate lootusetusetunde kadumisega on tõusnud vanemate rahulolu ja usaldus kooli suhtes ja vanemad on laste varasemate probleemide tõttu kooliga kaotatud kontakti taas leidnud.”

Teemägi väitel on õpetajad muutunud teadlikumaks erivajadusega õpilaste õpetamisest ja rakendavad head kogemust tavaklassideski.

Tunnustussüsteem “Eestimaa õpib ja tänab” märkab ja tõstab esile üldhariduse valdkonnaga seotud haridusala inimeste tegevust ja väärt ettevõtmisi. Komisjon valis välja parimad viies statuudis: õppija arengu toetaja, hariduse sõbra ja toetaja, õppeasutuse eestvedaja ja arendaja, loodus- ja täppisteaduste ning Eestimaa kodanikutunde auhinna saajad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles