Kihnlased ootasid lennuilma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam.
Pärnu lennujaam. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Täna hommikune ilmastik ei lubanud Pärnust startida Ruhnu ja kell 9 Kihnu lennukil, mistõttu lükati mõlemad reisid edasi ja veel pärast kella kolme ei olnud selge, kas reisid toimuvad.

Ilmastiku paranemise ootele jäid Pärnust neli lennukitäit ehk 32 Kihnu lennata soovijat, saarelt mandrile oli broneeritud kuus piletit.

Pärnus takistab õhutee alustamist tihe udu, ligi 40 kilomeetri kaugusel Kihnus on seevastu hommikust peale päike väljas ning maandumiseks suurepärane ilm.

Eile jäi ära üks reisijate reis, sest Pärnu lennuväljal ei olnud õhkutõusmiseks vajalikku ilma.

Homseks on kavandatud reisijate ja kaubareisid, kuid täna ei osanud Kihnu lennuvälja töötaja nende arvu öelda, sest õhusõit võib takerduda taas ilmastiku pärast.

Praegu on ainus võimalus mandrilt saarele ja selt ära saada lennukiga, sest navigatsioon on lõppenud. Mainitud liini teenindab Pärnu maavalitsusega sõlmitud lepingu alusel Saksa firma Luftverkehr Friesland Harle Brunzema und Partner KG.

Maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu ütles pärastlõunal, et räägib olukorrast Kihnu vallavanemaga ja äärmisel vajadusel tuleb tellida kopter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles