Sanga mäel sõitis liinibuss kraavi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi Reiside liinibuss. Foto on illustreeriv.
Mulgi Reiside liinibuss. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Laupäeva hommikul sõitis Audru vallas Sanga mäel teelt välja Lavassaare liinil kurseeriv Mulgi reiside buss. Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud.

AS Mulgi Reiside Pärnu regiooni juhataja Margus Maiste sõnutsi oli bussis viis inimest, kes õnnetuse tagajärjel viga ei saanud ja pääsesid sõidukist välja juhiakna kaudu. „Ustest välja ei pääsenud, sest need olid vastu valli,“ märkis ta.

Maiste jutu järgi vajus buss kraavi umbes 30-kilomeetriselt tunnikiiruselt, kui tuisusel teel ei olnud teeperve võimalik eristada. „Sahk oli lükanud valli teisele poole kraavi ja tee ääres sõitnud buss vajus läbi pehme lume kraavi,“ ütles ta.

Maiste lisas, et bussi roolis oli väga kogenud sohver.

Bussist omal jõul välja saanud reisijatele tulid järele autod, ühe reisija toimetas koju bussijuhi naine.

Bussi kraavist kättesaamiseks kulus ligi kuus tundi – kella 9.15 paiku alanud päästeoperatsioon lõppes alles kella 15 ajal. Libedal mäel läks transpordivahedi väljatõmbamiseks vaja puksiiri ja traktorit.

Maiste sõnutsi buss olulisi vigastusi ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles