Järgmisel aastal hakkavad kehtima uued linnaliinide sõidupiletid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest aastast kehtima hakkav Pärnu linnaliini 1 eurone sõidupilet, mille saab soetada bussist.
Uuest aastast kehtima hakkav Pärnu linnaliini 1 eurone sõidupilet, mille saab soetada bussist. Foto: Pärnu linnavalitsus

Laupäevast, 1. jaanuarist võetakse Pärnus kasutusele uue märgistusega linnaliinide sõidupiletid, sel aastal soetatud üksikpiletid kehtivad järgmise aasta 31. jaanuarini (kaasa arvatud).

Linnavalitsuse pressiesndaja Maria Murakas-Ollo teatel on uuel aastal müüki tulevatel piletitel hinnad märgitud eurodes, muutunud on piletite kujundus ja lisatud on turvaelemente. Praegu kuupileti nime kandvad 30 päeva piletid on uuest aastast perioodipileti nimega. Vanad piletid kehtivad vastavalt pileti märgistusele.

Linnaliinide sõidupiletite hinnad jäävad sarnaselt 2010. aastaga samaks. Erandiks on vaid bussist müüdav üksikpilet, mis hakkab 31. detsembril senise 15 krooni asemel maksma 15.70 krooni ehk ühe euro.

Üksikpileti hind eelmüügist ostes on 1. jaanuarist 0.64 eurot (10 krooni); üksikpilet eelmüügist õpilastele ja pensionäridele 0.32 eurot (5 krooni) ja üksikpilet ühissõidukist 1 euro (15.70 krooni).

Kümne päeva perioodipilet hakkab maksam 7.67 eurot (120 krooni); perioodipilet täiskasvanule 14.06 eurot (220 krooni); perioodipilet üliõpilastele ja pensionäridele 6.39 eurot (100 krooni) ja perioodipilet õpilastele ning keskmise või raske puudega 16aastastele ja vanematele isikutele 5.11 eurot (80 krooni).

Üksikpiletid kehtivad endiselt komposteerituna ühele reisile või elektroonses kompostris märgistatuna üks tund, alates märgitud kellaajast.

Linnaliinide sõidupileteid müüakse R-kioskites, AS Eesti Posti postkontorites, Port Arturi kaubanduskeskustes, Raekülas Henri kaupluses, Haapsalu maanteel Peetri kaupluses ja Kanpoli kaupluses-laos.

Üksikpileteid hinnaga 1 euro saab osta linnabussidest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles