Pärnus kukkus maja küljest rõdu alla

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Papli tänaval kokku varisenud rõdu.
Pärnus Papli tänaval kokku varisenud rõdu. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel möllanud lumetormi järel kukkus Pärnus Papli tänaval lume raskuse all esimese korruse terrassile teise korruse rõdu.

Esimese korruse korterit välja üüriva ASi Papli Invest esindaja Andrus Sontsi sõnutsi alumise korruse korteris rõdu allakukkumise ajal kedagi ei olnud ja ükski inimene viga ei saanud.

Varisenud rõduga korteril olevat Sontsi teada soomlasest omanik, kes kasutab eluaset suvekorterina.

Alla kukkunud rõdu suurus on kaheksa ruutmeetrit. Sontsi jutu järgi on rõdu piire 120 sentimeetri kõrgusel. Lumi olevat olnud üle selle.

„Tuulega on rõdud täis tuisanud. Seal võis olla poolteist meetrit lund,“ arvas Sonts, kelle jutu järgi on suvituskortereid, mille omanikud on kohal ainult suvel, Papli tänaval veelgi. „Kõrvalmajaski on rõdu, kus lumi ulatub üle piirde ja ähvardab alla kukkuda.“

Sontsi jutu järgi on Papli tänava majade ühistud palganud küll hooldusfirmad, mis aga rõdusid ei korista, sest need on korterite osad.

Kas rõdu kukkus alla liiga suure lumekoorma all või on õnnetusel mõni muu põhjus, ei osanud Sonts öelda.

Alla kukkunud rõduga maja on projekteerinud arhitektuuribüroo Luhse ja Tuhal, rõdudude konstruktsioonid on teinud konstruktsioonibüroo Arcus Projekt.


Loe pikemalt homsest Pärnu Postimehest!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles