Vanalinna ja Koidula koolis selgusid tublimad ajalootundjad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seppo Zetterbergi "Eesti ajalugu".
Seppo Zetterbergi "Eesti ajalugu". Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nii Pärnu Vanalinna põhikoolis kui Koidula gümnaasiumis selgitati põhikooli osa parimaid ajalootundjaid, mõlemas koolis õpetab ajalugu ja ühiskonnaõpetust Madis Somelar.
 

Vanalinna põhikooli 6. klassi tublima ajalootundja tiitli pälvis Joosep Soekõrv, kellele järgnes klassivend Karel Paan.

Vanalinna põhikooli 7. klassi kõige tublimaks ajalootundjaks osutus Helo Liis Soodla, tasavägist konkurentsi pakkus talle Nora Küüts. Koidula gümnaasiumi 7. klassi parima ajalootundja tiitli pälvis Kevin Saare, punktise vahega võrdväärse punktisumma kogunud Henri-Egert Saaremägi ja Andres Reimann jagasid teist-kolmandat kohta.

8. klassides näitasid põhjalikemaid ajalooteadmisi Kristjan Kers ja teiseks tulnud Rasmus Paks Vanalinna põhikoolist. Koidula koolis pälvis esikoha Petra Prints, teise koha Kristo Kull ja kolmanda Erik Amor.

Vanalinna põhikooli 9. klassi tublima ajalootundja tiitli pälvis Rauno Merila, esikolmikusse mahtusid veel Andra Laura Meeksa ja Silver Sepp.

Somelari selgituse kohaselt pidid 6. klassi õpilased näitama oma teadmisis muinas- ja vanaaja ajaloost. Küsimused puudutasid Eesti muinasaega, Egiptuse ja Mesopotaamia ajalugu, rõhuasetus oli kultuurilool. 7. klassis teema oli varakeskaeg: Frangi riik, Bütsants, viikingite retked. Tunda tuli eelkõige ajalooalaseid mõisteid ja isikuid.

8. klassi õpilased vastasid küsimustele, mis käsitles uusaegset Euroopat ja Põhja-Ameerikat. “Kuuenda ja kaheksanda klassi teemad olid tugevalt integreeritud teiste õppeainetega: geograafia, muusika, kunstiõpetuse ja kirjandusega,” ütles Somelar.

9. klassi õpilased panid oma teadmised proovile lähiajaloo tundmisel. “Nemad pidid enim oma töödes tuginema põhjuse-tagajäre seostele,” täpsustas Somelar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles