Sindis algasid Kiriku pargi uuendustööd

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindis Kiriku pargis asuv sakraalhoone kuulub Eestimaa Apostliku Õigeusu kirikule.
Sindis Kiriku pargis asuv sakraalhoone kuulub Eestimaa Apostliku Õigeusu kirikule. Foto: Ants Liigus

Parkide poolest rikas Sindi linn alustas puuhooldustöödega Kiriku pargi uuendamist; linna soovitakse tuua rohkem valgust ja avada vaade Pärnu jõele.

Sindi kiriku pargis võeti maha 37 haigestunud või kuivanud puud. Tööde aluseks oleva dendroloogilise inventariseerimise ja klassifitseerimise tegi Eesti arboristide ühingu liige Sulev Järve, vahendasid ERR.ee teleuudiseid.

"Sindi asub Pärnu jõe kaldal. Eesmärk on avada vaade jõele ja anda pargile rohkem valgust, sest puid on liiga palju. Inimesed ei armasta siin võib-olla nii väga käia. Kui ta oleks avatum, tuleks siia nii sintlasi kui inimesi mujalt," rääkis Sindi abilinnapea Marko Šorin teleuudistele.

Sindi Kiriku pargi hooldustöid rahastab ligi 13 500 euroga SA Keskkonnainvesteeringute Keskus, Sindi omafinantseering jääb alla 2000 euro. Kui puuhooldustööd kaitsealuses pargis tehtud, koostatakse selle hooldus- ja rekonstrueerimiskava. Kui korda saaks ka 1899. aastal pühitsetud pargile nime andnud kirik, oleks tulevikus tegu ühe Sindi kaunima alaga.

Sindis on kokku 23 parki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles