Mudaravila arendaja sai ehitusloale ajapikendust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu mudaravila hoone.
Pärnu mudaravila hoone. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus otsustas mitte rakendada endise mudaravila kinnistu arendajale Ranna puiestee 1 kinnistul ehitusloa väljastamisel tekkinud viivituse tõttu ettenähtud leppetrahvi ja pikendas ehitusloa taotlemise tähtaega 1. juunini.

Pärnu linnvalitsuse ja Mudaravila Investeeringud OÜ vahel sõlmitud lepingu kohaselt pidi arendaja pärast hoonestusõiguse kinnistusraamatusse kandmist koostama kinnistul uue detailplaneeringu ja korraldama juurdeehituse ideelahenduse saamiseks arhitektuurikonkursi.

Arhitektuurikonkursi võitis Arhitektuuriagentuur OÜ, kellelt telliti ehitusprojekti koostamine. Et võidutöö arhitektid jätkavad tööd arhitektuuribüroos Allianss Arhitektid OÜ, nihkub arhitektide töö ümberkorralduse ja suure töökoormuse tõttu eelprojekti valmimine 18. veebruarini ja põhiprojekti valmimisajaks on kokku lepitud 29. aprill.

Seetõttu ei ole arendajal võimalik taotleda ehitusluba enne mai lõppu, ehkki linna ja hoonestaja vahel 2008. aasta juulis sõlmitud lepingu kohaselt kohustus hoonestaja taotlema ehitusluba kahe aasta ja kuue kuu jooksul pärast hoonestusõiguse kinnistusraamatusse kandmist ehk selle aasta 11. jaanuariks. Juurdeehitis peab lepingu järgi valmima nelja aasta jooksul pärast lepingu sõlmimist ehk järgmise aasta juuliks.

Mudaravila Investeeringud OÜ taotles lepingus sätestatud kohustuse täitmise tähtaja pikendamist nelja kuu võrra ja lepingus ette nähtud leppetrahvi rakendamata jätmist, kuna viivitus ehitusloa taotlemisel on tingitud arhitektuurikonkursi võidutöö autorite suurest töökoormusest ja muudatustest nende töökorralduses.

Mudaravila Investeeringute emafirma, kinnisvaraarendusega tegeleva Asratem OÜ juhatuse liige Margus Kangur on BNSile öelnud, et investeeringumaht uuendatavasse mudaravilasse on ligikaudu 100 miljonit krooni ehk 6,4 miljonit eurot ja kompleks peaks valmima järgmise aasta suveks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles