Ostjad valisid parimaks kassapidajaks noormehe

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rimi klientide lemmikteenindaja Villem Kukk on tööga rahul ega kavatse lähiajal ametit vahetada.
Pärnu Rimi klientide lemmikteenindaja Villem Kukk on tööga rahul ega kavatse lähiajal ametit vahetada. Foto: Ants Liigus

Rimi kauplusekett palus jõulukuul ostjatel oma töötajate seast valida parim, pärnakate lemmikuks osutus müüja-kassapidaja Villem Kukk.

“Võib-olla sellepärast, et üritan kassas hästi kiire olla,” pakkus Kukk põhjuseks, miks just tema nimi kõige enam sedelitele kirjutati.

Rimi osakonnajuhataja Kairi Järve arvamust mööda meeldis inimestele kindlasti seegi asjaolu, et selles ametis on noormees. “Aga Villem on tõepoolest hästi lahke ja sõbralik ning kiire ka,” lisas ta.

Töö kõrvalt koolis

Kukk on Rimis töötanud juba neli aastat, alustas 16aastasena kooli kõrvalt. “Algul käisin hommikuti koolis ja õhtul müüjana tööl, vahepeal tulin koolist ära, aga nüüd õpin töö kõrvalt täiskasvanute gümnaasiumi 12. klassis,” rääkis ta.

Enamiku tööajast jookide osakonnas ametis Kukk pole Rimis ainuke meessoost kassapidaja. “Kõik saalitöötajad käivad vahepeal kassas,” rääkis ta. “Algul, jah, mulle kassasse mineku mõte sugugi ei meeldinud, aga harjusin ruttu ja nüüd meeldib: hea lihtne töö ega ole igav.”

Paljud ostjad on alatasa poesabas seistes üritanud lahendada müsteeriumi, miks ometi just nende järjekord kõige aeglasemalt liigub.

“Kõige loogilisem lahendus tundub olevat, et valisite kõige lühema järjekorra, kuhu teised ei tahtnud minna,” pakkus Kukk muigel sui. “Järjekorda ei tule valida selle pikkuse, vaid kassapidaja liigutuste kiiruse järgi. Aga eks vedaminegi mängi oma rolli.”

Kliendihääletuse võidu puhul kinkis tööandja noormehele auhinnaks portsu oma poe kinkekaarte.

“Vedas, sain auhinna just enne oma sünnipäeva, see aitas seda päeva päris edukalt pidada,” rõõmustas Kukk.

Ainuke meesvõitja

Samamoodi Pärnu kauplusega said veel üheksa Rimi kliendid kogu Eestis läinud kuul anda hääle oma lemmikteenindaja poolt. Kõikide hüpermarketite peale oli Kukk ainuke mees, kes lemmikteenindaja tiitli pälvis.

Seda, et meeskassapidajad ei tekita enam imestust, vaid ostjad on nad väga hästi vastu võtnud, tõestab fakt, et teisteski kauplustes, kus on tööl noored meesteenindajad, mahtusid nood samuti esikümnesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles