Kaevu kukkunud naise surma uurimiseks alustati menetlus

Raido Keskküla
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Ringi tänava jõepoolse otsa ja Tervise sanatooriumi vahelisel tühermaal sai surma kanalisatsioonikaevu kukkunud noor naine.
Pärnus Ringi tänava jõepoolse otsa ja Tervise sanatooriumi vahelisel tühermaal sai surma kanalisatsioonikaevu kukkunud noor naine. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lääne prefektuur alustas Pärnus eile kaevu kukkunud 22aastase Diana surma asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse.

Menetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest, ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm. Menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kohtus süüdimõistmisel karistatakse selle eest kuni kolmeaastase vangistusega.

Pärnu haigla pressiesindaja Eda Amuri teatel oli naine juba enne kaevust väljatoomist surnud. Kiirabi kaardile läks surma põhjusena kirja alajahtumine ja uppumine. Võimalikud muud vigastused selgitab lahkamine.

Päästeteenistuse andmetel oli nelja meetri sügavuses kaevus, kuhu naine kukkus, umbes kaks ja pool meetrit vett.

Eile kell 15.30 sai häirekeskus teate, et Pärnus Ringi tänaval on inimene kukkunud ilma kaaneta kanalisatsioonikaevu. Päästjad tõid naise kaevust välja ja andsid üle kiirabile, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets.

Sanatooriumi Tervis lähedal asuv kaev varitseb möödujaid keset tühermaad läbivat jalgrada.

AS Pärnu Vee tootmisjuhi Lembitu Merdiku sõnutsi kaev veefirmale ei kuulu ja peaks olema sanatooriumi oma.

AS Sanatoorium Tervise juhatuse liige Jaan Ratnik ütles eile, et saatuslik kaev jääb Tervise kinnistult umbes 50 meetrit väljapoole, kuid on osa trassist, mis on kunagi ehitatud sanatooriumi tuletõrje veevõtusüsteemi jaoks. Kas trass ka praegu sanatooriumile kuulub, ei osanud Ratnik eile öelda.

Tema sõnutsi pole aastakümneid sanatoorimis töötanud majandusala inimesed trassist varem kuulnud.

Ratniku jutu järgi oli õnnetuskoha lähedal teinegi lahtine kaev, mille sanatooriumi töömehed kinni katsid. "Ilmselt on nendel kaevudel olnud kaaned, aga metallivargad on need minema viinud," arvas Ratnik. "Koostöös Pärnu Vee meestega paneme need homme (täna - toim) statsionaarselt kinni. See tähendab, et sinna keevitatakse kaaned peale."

Copy
Tagasi üles