Emakeeleolümpiaadil oli tippe topelt

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti õigekeelsussõnaraamat.
Eesti õigekeelsussõnaraamat. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Emakeeleolümpiaadil Pärnu linnas jagus mitme klassi arvestuses auhinnakohti rohkem kui kolmele õpilasele, sest tulemused olid tasavägised ja kohad läksid jagamisele.

Seitsmendike seas oli võrdselt kaks parimat: Helo Liis Soodla Vanalinna põhikoolist (õpetaja Eve Hirvela) ja Marlen Hunt Rääma põhikoolist (Heli Buht). Anneliis Rea Sütevaka humanitaargümnaasiumist (Elma Künnapas) ja Amanda Poopuu ühisgümnaasiumist (Elga Raadik) said samuti võrdse punktisumma ja jagasid teist kohta. Kolmandale kohale võistles end Hanna-Stina Lautri ühisgümnaasiumist (Elga Raadik).

8. klasside võitja Liis-Eleen Kalmer on Kalle Viigi õpilane Sütevakas. Teise koha võtsid vastu Elina Jantson Kuninga tänava põhikoolist (Marika Hoolma) ja Rael Rent Sütevakast (Kalle Viik), kolmanda koha Triinu Mölder ühisgümnaasiumist (Kadri Piiskop) ja Liina Luhar Koidula gümnaasiumist (Sirje Tannebaum).

9. klassides esikohta jagasid Koidula kooli tüdrukud Triin Taveter (Marge Kanniste) ja Elena Selge (Sirje Tannebaum), teise koha sai Triin-Berit Kornel samast koolist (Marge Kanniste) ja kolmanda koha Margaret Pulk Sütevakast (Elma Künnapas).

10. klassides oli taas kaks võitjat: Kristiina Ojamets Ülejõe gümnaasiumist (Marja Tõnts) ja Kertu-Liisu Ert Hansagümnaasiumist (Inga Kukk). Teisele kohale tulid Marko Leevike (Inga Kukk) ja Maris Mandre (Tiiu Sarv) Hansagümnaasiumist. Kolmanda koha sai Elise Merila Sütevakast (Elma Künnapas).

11. klasside parima tulemuse saavutas Hayde-Kaia Leino ühisgümnaasiumist (Aire Isand), teiseks tuli Mariliis Jaago (Ebe Saarna) ja kolmandaks Keidy Aru (Ille Rohtlaan) Koidula koolist.

Abiturientidest võttis võidu Mart Treial Koidula koolist (Marge Kanniste), teise koha Rasmus Peeker ja kolmanda Märt Kütas – mõlemad on Kalle Viigi õpilased humanitaargümnaasiumis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles