Meil on äge õpilasesindus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tihti võib näha koolis ringi askeldamas rõõmsameelseid noori, kes tegelevad igasuguste põnevate asjadega. Need on õpilasesindajad, kes leiavad õppetöö ja hobide kõrvalt aega, et teiste õpilaste koolielu huvitavamaks teha.

Õpilasesinduses olemine pole ainult lust ja lillepidu, vahel tuleb ette tagasilööke ja möödalaske, kuid millest muust me siis õpime? Ebaõnnestumist pole olemas, on vaid õppetunnid.

Õpilasesindusest saadud teadmistega on hea alustada elu, sest iga noor õpilasesindaja on minu meelest saanud stardikomplekti ellu, kus müntide asemel on kogemused, tutvused, oskused ja elamused. Mina ja veel 25 meie kooli õpilast oleme igatahes õnnega koos, et meil on äge õpilasesindus, kellega koos veedetud tunnid on alati nalja täis.

Helen Maria Raadik, 8.a



Minu õnn oli sattuda Vanalinna kooli

Just Vanalinna põhikoolis käidud aastad on kujundanud mind kogu edaspidiseks eluks.

Keskkooliastmeta kooli suurimateks eelisteks pean ainulaadset võimalust saada elukogemusi tunduvalt varem, kui seda võimaldaks mõni suur kool, ja muidugi õpetajate personaalset lähenemist.

5. klassis puutusin esimest korda kokku selle hubase põhikooli õpilasesindusega.

Tollal veel tähtsusetuna tundunud hetk on osutunud minu senise elutee kõige praktilisema, lõbusama, silmaringi suurendavama ja arendavama teekonna alguseks.

Algul õpilasesinduses oma klassi esindajana, siis õpilasesinduse fotograafi ja mõne aasta pärast presidendina sai kätt proovida ja kogemusi omandada nii meeskonnana töötamises kui sündmuste planeerimises. Õppisin paremini suhtlema ja oma ideid nii endast noorematele kui tunduvalt vanematele hingelähedaseks tegema.

Just seetõttu julgen tagasi vaadates öelda, et minu õnn oli sattuda Vanalinna põhikooli, sest siin sai võimalikuks see, mis enamiku teiste koolide puhul oleks olnud võimatu. Õpetajate siiras hoolimine minu igapäevasest käekäigust, vastutulelikkus õppetöö osas ja parajas koguses õigesti jagatud elutarkusi aitasid kujundada mu väärtushinnanguid ja hoida mind õigel kursil.

Olen tänulik õpetajatele selle uskumatult suure usalduse ja individuaalse lähenemise eest, mis võimaldas mul põhikooliaastatel õppida ja areneda kõvasti rohkem ja kiiremini, kui seda eeldab kohustuslik kooliprogramm. Aitäh, Pärnu Vanalinna põhikool, et tegid minust selle, kes olen!

Kristo Peterson, vilistlane



Teadsin, et minu lapsed on heades kätes

Olen oma kolme lapse kaudu olnud Vanalinna kooliga seotud kokku 20 aastat. Selle aja jooksul nägin, kuidas minu laste austus hariduse vastu iga päevaga tõusis.

Ma ei mäleta ühtki korda, et lapsed ei oleks tahtnud kooli minna. Nemad ja mina teadsime, et Vanalinna koolist saadav haridus on väga heal tasemel.

Minule kui lapsevanemale oli oluline turvatunne, et lastel on koolis hea, see kasvatab neid väärt ja väärikateks inimesteks ning nad saavad väga tugeva aluse, millele edasist hariduskäiku toetada.

Teadsin, et lapsed on heades kätes. Aeg näitas ja tõestas seda.

Eržebet Tšitškan, kolme vilistlase lapsevanem



Õpilaskonverentsid on lahedad

Iga laps on andekas. Kuidas leida üles, milles mina olen andekas? Kuidas oma andekust arendada? Kuidas enda andest teistele teada anda? Nendele küsimustele leiavad meie kooli õpilased vastuse õpilaskonverentsil osaledes.

Koolis on õpilaskonverentse peetud juba 13 aastat. Õpilaskonverentsi tegevused hõlmavad peaaegu pool õppeaastast: teema valik ja süvenemine uuritavasse, töö kirjutamine, nõuandjatega konsulteerimine, ettekande kirjutamine, esinemine klassides, parimate ettekannete esitamine konverentsi töösektsioonides, lõpukonverents koolipere ja külalistega.

Õpilaskonverentsi raames on toimunud teadmistepäev, kunsti- ja esseekonkurss, fotokonkurss, logokonkurss. Õpilasele on konverentsi tegevuste tulemuseks kogu kooliaja jooksul valminud üheksa uurimustööd teda huvitanud teemal, esinemiskogemus ja õpilasesinduse liikmetele organiseerimiskogemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles