Lahtiste uste päeval saab tutvuda Tiibeti ravivõtetega

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

10. veebruaril on lahtiste uste päev Pärnus Tiibeti ravikeskuses Gewa. Pärastlõunast alates on võimalik kuulata loenguid ja teha kaasa tasuta joogatund, teatas Andres Adamson Gewa keskusest.

Räägitakse, kuidas leevendada selja- ja liigeseprobleeme Tiibeti ravikunsti väliste teraapiate abil, tutvustatakse Tiibeti astroloogiat ja seda, kuidas see käsitleb 2011. aastat.

Jooga, mille harrastajaid Pärnuski on tublisti, on Tiibeti ravivõtetest ehk kõige tuntum.

“Joogahuvilistele pakume sel päeval loengut, kus räägime sellest, kuidas kasutada joogat unetuse või ärevushäirete leevendamiseks, ning päevale paneme punkti joogatunniga Vanalinna kooli võimlas,” tutvustas Adamson päevakava ja lisas, et huvilistel on võimalik 16. veebruaril osaleda Tiibeti meditsiini arsti Anu Rootalu (pildil) nejang-jooga tutvustusel.

Joogatraditsiooni haru Tiibetis – tsa-lung tul-kor – jaguneb kaheks põhiosaks: ettevalmistav osa ja praktika, selgitas Adamson. Ettevalmistava osa nimi on lu-jong ehk kehalised harjutused. Selle esmane eesmärk on tasakaalustada sisemised energiad, avada energiakanalid ja rahustada meel.

Ühte osa lu-jong’ist kutsutakse nejang’iks, mis tähendab energia asupaikade puhastamist kehas. Seda kasutatakse just ravi otstarbel sisemiste energiate tasakaalustamiseks.

Nejang’i kasutavad sagedasti Tiibeti arstid ja neid harjutusi soovitatakse patsientidelegi.

Nejang koosneb 24 leebest, ent energilisest harjutusest, mis on sobivad ja jõukohased igaühele. Vastavalt iidsele originaaltekstile vabastab selle joogaga tegelemine energiakanalites moodustunud sõlmed ja vaigistab haigused nii kehas kui meeles, tegi Adamson nejang-jooga lühitutvustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles