Vanalinna kooli tüdrukud hiilgasid ühiskonnaõpetuse olümpiaadil

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adeele Kuslap (vasakul) ja Inger-Helene Värat.
Adeele Kuslap (vasakul) ja Inger-Helene Värat. Foto: Marje Vaan

Veebipõhisena toimunud ühiskonnaõpetuse olümpiaadil saavutasid parimaid tulemusi Pärnu Vanalinna põhikooli õpilased Adeele Kuslap ja Inger-Helene Värat, kes ei olnud parimad mitte ainult Pärnu linnas, vaid jagasid põhikooli osas esikohta üle-eestilises arvestuseski.

Pärnu linnas kolmanda ja vabariigis 8. koha võistles välja Petra Prints Koidula gümnaasiumist. Kõiki kolme auhinnakohale tulnud õpilast õpetab Madis Somelar.

“Kaheksandas klassis käiv Prints ja tema kolm samuti edukalt esinenud koolikaaslast Karl Naarits, Siim Sepp ja Lisann Aljaste väärivad esile tõstmist, sest nende ettevalmistustöö olümpiaadiks toimus individuaalsetes konsultatsioonides – ühiskonnaõpetuse ainetund algab neil alles järgmisel õppeaastal,” tunnustas Somelar.

Pärnu maakonnas kogus suurima punktisumma Raul Leemet, Gerli Jürima õpilane Uulu põhikoolist, olles üleriigilises arvestuses 17. Teise koha (Eestis 103.) sai Helena Hook ja kolmanda (137.) Madli Kivisto Paikuse põhikoolist. Neid õpetab Mait Lind.

“Et olümpiaad oli veebipõhine, võis seda teha kus iganes, nii kirjutas Vanalinna põhikooli õpilane Kaspar Tiri oma tööd Tais,” lisas Somelar huvitava fakti.

Ühiskonnaõpetuse olümpiaadil tegi kaasa 24 põhikooliõpilast Pärnu linna koolidest ja 33 maakonnakoolidest. Üle Eesti oli osalejaid 921.

Gümnaasiumiosas oli Pärnu linnas (Eestis 8.) parim Gert Siniloo ühisgümnaasiumist (Õnnela Kukk), teiseks (40.) tuli Marti Kõrnas Hansagümnaasiumist (Madis Somelar) ja kolmandaks Karl Kütt (84.) Koidula koolist (Maie Erm).

Maakonna esikolmiku panid paika Ülle Üti õpilased Vändra gümnaasiumist: esikoha (11.) sai Kert Pjatkin, teise Marilin Jürisson (187.) ja kolmanda Adam Erki Enok (191.).

Gümnaasiumiosas võistles Pärnu linnas 25 ja maakonnas 10 õpilast, üle Eesti oli 985 osalejat.   

Olümpiaadi lõppvooru 23. märtsil Tartus on kutsutud Adeele Kuslap, Inger-Helene Värat, Petra Prints, Raul Leemet, Gert Sinilo ja Kert Pjatkin.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles