Lihulas loomisel Vana-Läänemaa ajaloo selts

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihulas on loomisel Vana-Läänemaa ajaloo selts.
Lihulas on loomisel Vana-Läänemaa ajaloo selts. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Juba kolmandat talve käib Lihula mõisas koos ajalooklubi. Klubiüritustest on peale Lihula valla rahva osa võtnud inimesed ka kaugemalt, näiteks Kullamaalt, Ridalast, Vigalast ja Koonga vallast.
 

Esimesel hooajal käsitleti eri teemasid, teisel peamiselt metsavendlusega seotud probleeme.

Esinemas on käinud mit tuntud ajaloolast: küüditamise uurija Aigi Rahi-Tamm Tartu Ülikoolist, ekspeaminister Mart Laar, sõjaajaloolane Mati Õun, Relvastatud Võitluse Liidu uurija Martin Andreller, metsavendluse uurijad Tiit Noormets ja Jaak Pihlau. Käesoleval aastal keskendutakse muude ajalooteemade kõrval  Lihula juubelit puudutavatele.

Mitu ajalooklubis osalejat on tulnud välja ametliku seltsi või seltsingu asutamise ettepanekuga. Laupäeval, 19. veebruaril kell 12 ootamegi kõiki Läänemaa ajaloohuvilisi Lihula mõisa, et seltsi loomist arutada, võimalusel see juba ka asutada. Esialgse nimena on välja pakutud Vana-Läänemaa ajaloo selts.

Ettekannet seekord kavas pidada pole, küll aga vaadata filmi „Võitluses sündinud, rahus kasvanud – Eesti Vabariik“. Tunniajaline film koosneb erinevatest filmikroonikatest. Muuhulgas leidub selles kaadreid ennesõjaaegsest Sõjamuuseumist, Kaitseliidu tegevusest jne.

Kõik huvilised on oodatud!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles