Liivi lahel püsivad jääolud keerulised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämurdja EVA-316 võitleb Liivi lahel.
Jäämurdja EVA-316 võitleb Liivi lahel. Foto: Liis Treimann/Postimees

Liivi lahel püsivad jääolud keerulised. Laevu tuleb jäämurdjal abistada kokku 110miilisel distantsil, ütles veeteede ameti talvise navigatsiooni talituse juhataja Martin Kaarjärv.

Jäämurdja peab Liivi lahes laevadele vastu minema Kolka ninast allapoole Irbe väina. Liivi lahel töötavad praegu veeteede ameti mitmeotstarbeline laev EVA-316 ja aktsiaseltsi PKL laev Castor.

Sel nädalal on jäälõhkujad teenindanud Liivi lahel kaheksat laeva, ütles Kaarjärv. Pärnu sadamas võib jääolusid raskemaks muuta tuul.

Riia sadamat teenindab Kaarjärve sõnul üks jäämurdja. “Nad peavad sellega mingil moel hakkama saama, aga praegu olukord väga hull pole,” ütles Kaarjärv. “Seal on praegu natuke parem, tuulega on press pealt maas.”

Soome lahel Sillamäe ja Kunda sadamas on Kaarjärve sõnade järgi olukord endine. Seal aitab laevu sadamasse veeteede ameti jäälõhkuja Tarmo.

Paldiski sadamasse laevad pääsevad, kuid Muuga sadamasse pääsemisel osal laevadel probleeme, selgitas Kaarjärv.

“Tallinna ümbruses võib tuul seisukorra hullemaks teha, kui loodesse pöörab,” ütles Kaarjärv. Tuul võib tema andmeil loodesse pöörata laupäeval või pühapäeval. Tallinna lahel ja Muuga lahel teeb tööd Alfons Hakansi kontserni jäämurdja Zeus.

Kolmandat jäämurdjat pole veeteede amet Kaarjärve teatel Soome lahele veel leitud. “Töötame selles suunas, aga pole leidnud,” ütles Kaarjärv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles