Paikuse lapsed said karjäärivõistlusel teise koha

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse põhikooli lapsed said üleriigilisel karjäärivõistlusel 2. koha.
Paikuse põhikooli lapsed said üleriigilisel karjäärivõistlusel 2. koha. Foto: Erakogu

Paikuse põhikooli õpilased esinesid edukalt üleriigilisel 4. klasside karjäärivõistlusel „Töö kiidab tegijat“, kus nad võitsid teise koha.

Paikuse põhikooli matemaatika ja arvutiõpetuse õpetaja Liina Kivisto seletuse järgi oli võistluse eesmärgiks ärgitada neljaliikmelisi laste võistkondi mõtlema eri asutuste, ametite ja tööülesannete peale ning sealjuures tuli teha omavahel koostööd ülesannete lahendamisel.

Võistlus toimus kahes voorus. 19. jaanuaril toimunud veebivoorus tuli lastel infot otsida internetist ja lahendada aja peale kuus testi. Üle Eesti pääses 20 paremat võistkonda edasi lõppvooru, mis toimus reedel Tartu Tamme gümnaasiumis.

Lõppvõistluses tuli lastel lahendada 1,5 tunni jooksul kutsealaseid ülesandeid.

Kivisto teatel ei olnud ülesanded lihtsad, nõudes nutikust, teravat kõrva ja kiiret taiplikku pilku. Paikuse lapsed said võistluses aga suurepäraselt hakkama ja saavutasid igati hinnatava teise koha. Paikuse põhikooli võistkonda kuulusid Julia Laidvee, Lisa Priivits, Kärolin Siim ja Jaan Marten Pukk.

Kokku osales karjäärivõistlusel 57 võistkonda 11 maakonnast, neist Pärnumaalt võistles neli kooli.

Pärast võistlust kuulasid lapsed Vanemuise teatris koolitundi teemal „Ooper, operett, muusikal“. Kui algul arvasid lapsed õpetaja sõnade järgi, et ooper on igav, siis pärast õppetundi tahtsid kõik minna ooperit või operetti vaatama.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles