Vanasse apteeki tuleb puhvet

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli 40 hoone koos apteegi ja selle sisustusega on kultuuriministri 2000. aasta 23. oktoobri määrusega tunnistatud arhitektuurimälestiseks.
Rüütli 40 hoone koos apteegi ja selle sisustusega on kultuuriministri 2000. aasta 23. oktoobri määrusega tunnistatud arhitektuurimälestiseks. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus otsustas üürida osaühingule Alabama Rüütli 40 apteegiruumid, mis on 2003. aastast seisnud tühjana, firma kavatseb seal juuni alguses avada alternatiivse meelelahutusliku kohviku.

Üks Alabama osanikest on Kairi Tähe, kellele kuuluv OÜ Kollane Koer avas läinud aasta mais Hommiku ja Kuninga tänava nurgal sushikohviku Ahoy. Nüüd tahab noor naine sisustada endistes apteegiruumides meelelahutuskoha, kus saaks tantsida, muusika- ja filmiõhtuid pidada ja kuulata elavat muusikat.

Suvel on kavas Rüütli tänaval avada terrass, kus on 50-60 istekohta. Siseruumidesse on planeeritud 100–130 inimest mahutav tantsuala, 40 istekohta ja teemaruumid.

“Näiteks apteegi labori ruumides on laboriteema. Üks ruum on väiksematele gruppidele järelpidude korraldamiseks, spordivõistluste vaatamiseks,“ rääkis Tähe.

Kohvikusse, mida Tähe nimetab puhvetiks, kavatsetakse suveks tööle võtta kuni kümme inimest. Kohviku sisulist ja programmilist poolt hakkab vedama Kai Tarmula.

Rüütli 40 kuulub Pärnu linnale, apteegiruumides asuv arhitekt Olev Siinmaa kavandite alusel valmistatud mööbel aktsiaseltsile Pharmac. Alabama sõlmib linnavalitsuse ja Pharmaciga kolmepoolse üürilepingu, mis kestab 2014. aasta 1. oktoobrini.

“Linnavalitsus on väga rahul, et keegi seal midagi teeb, sest pikka aega ei õnnestunud Pharmaciga kokkulepet saavutada,” ütles abilinnapea Romek Kosenkranius.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles