Räämal võetakse torutööde otsi kokku

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torutööde tallermaaks olnud Pärnu Oja tänav meenutab praegu mõnd kolkaküla uulitsat. Ent nõnda see ei jää. Tuleb suvi, tulevad asfaltijad ja kõik saab parem kui enne.
Torutööde tallermaaks olnud Pärnu Oja tänav meenutab praegu mõnd kolkaküla uulitsat. Ent nõnda see ei jää. Tuleb suvi, tulevad asfaltijad ja kõik saab parem kui enne. Foto: Ants Liigus

Alanud kevadel jõuab AS Pärnu Vesi Räämas ja Ülejõel mastaapsete veevärgi- ja kanalisatsioonitöödega lõpusirgele, suure suve tulles peaks olema vesi torudes voolamas ning ülesküntud tänavad ja mürisevad rasked masinad ajalugu.

Eile taasalustatigi Oja tänaval detsembris katkenud torutöödega Liblika ja Niidu tänava vahelisel lõigul. Mistõttu sealkandis tuli bussiliikluses mõningaid ümberkorraldusi teha. “Oja peatus jääb vahele: Niidu tänavast pöörab Räämasse ja Räämast pöörab Linast tagasi Ojasse,” anti Pärnu bussipargi infotelefonist teada.

Pärnu Vee projektijuhi Jaanus Venti kinnitusel on Rääma piirkonnas nüüd tööd lõppfaasis. “Ongi jäänud Oja tänav ja sellega seonduvalt veel mõni tänavalõik, palju muud seal polegi teha,” andis Vent ülevaate. Näiteks mõnes kohas, kus magistraaltorustik juba maas, on tegemata majaühendused. “Need tööd lõpetatakse aprillis-mais-juunis ära,” prognoosis ta.

Samuti seistakse hea selle eest, et kõik tänavad, mis enne lume tulekut üles künti, suveks taastatud saaks. Taastamistöödega saab Vendi hinnangul algust teha mais. Praegu on ilmad asfaldi laotamiseks ja rullimiseks liialt kurjad. “Kuskil juunis saab taastatud,” ennustas projektijuht.

Kui kõik sujub, saavadki torutööd Räämal selle suvega ehk veel enne tähtaega valmis. “Aga Ülejõel on rohkem teha, suurematest tänavatest näiteks Jannseni ja Uus-Sauga,” viitas Vent tegemistele, milleni jõutakse suve teisel poolel.

Plaanikohaselt peaks Pärnu Kesklinna, Ülejõe ja Rääma linnaosa ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni rekonstrueerimine ja laiendamine ehk ÜF2 jõudma Rääma ja Ülejõe piirkonnas lõpule novembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles