Linn saadab Ringi 44 planeeringu uuele ringile

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringi 44 planeeringut hakatakse taas arutama.
Ringi 44 planeeringut hakatakse taas arutama. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus otsustas uuesti vastu võtta ja avalikustamisele saata Ringi 44 detailplaneeringu, mis varem oli planeeringuvaidluste tõttu seiskunud.

Vanemad pärnakad mäletavad Ringi 44 kui endist KGB Pärnu osakonna maja, mis Hillar Pajole tagastati. Edasi sattus kinnistu Hillar Pajo poja Ain Pajo käest Hansa Liisingu kätte, mis selle 2006. aastal osaühingule Hommikumaa müüs.

Nüüdseks on Hommikumaa kinnistu kaasomanditeks edasi müünud. 2407 ruutmeetri suurusest kinnistust 1952 ruutmeetrit kuulub Natalja Freibergile, kes on huvitatud kinnisvaraarendusest.

Freiberg tahaks 1912. aastal villaks ehitatud ja nüüd korterelamuks ümber ehitatud põhihoone pööningukorrust kasutusele võtta ja rajada krundile peale väikese elamu kolmanda eluhoone. Algul kavandati see korterelamuna, nüüd planeeritakse krundi lõunaossa väiksema mahuga pereelamut.

Detailplaneeringu kehtestamist on varem takistanud nii algataja soov kinnistu erinevateks osadeks jagada kui vastuväited. Abilinnapea Romek Kosenkraniuse sõnutsi on muinsuskaitseamet huvitatud ajalooliste suurte kruntide säilitamisest.

Nüüd läheb planeeringulahendus, milles uue hoone maht on väiksemaks tehtud, uuesti avalikustamisele. Pereelamu ehitusaluseks pinnaks kavandatakse 110 ruutmeetrit ja korruste arvuks kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles