Homme valitakse edukaim figuurisõber

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poole aastaga pea veerandsada kilo kaotanud Regina Karlep hoiab vanad püksid hoiatuseks alles.
Poole aastaga pea veerandsada kilo kaotanud Regina Karlep hoiab vanad püksid hoiatuseks alles. Foto: Ants Liigus

Paikusel elav kahe pisikese lapse ema Regina Karlep, kes poole aastaga võttis maha paarkümmend kilo, osaleb homme Tallinnas 2011. aasta figuurisõbra finaalüritusel.

Tantsuõpetajaks õppinud 27aastane Karlep on praegu täiskohaga ema: peres kasvavad kahe ja poole aastane tütar ja kümnekuune poeg. Naine nentis, et oli juba enne esimest rasedust teadlik, et hiljem tuleb ülekilodega tõsisesse võitlusesse asuda. “Ükski meie suguvõsa naistest pole lapsi saades saledaks jäänud,” tõdes ta.

Vahepeal õnnestus Karlepil Kaalujälgijate kogemusega ema abil aastaga umbes tosinast kilost vabaneda, kuid kolm kuud pärast teise lapse sündi, mullu septembri keskel otsustas ta siiski liituda Figuurisõprade grupiga, kus 168 sentimeetri pikkuse naise stardikaaluks sai märgitud 92,7 kilo.

“Kirja pidi panema ka oma soovkaalu,” meenutas Karlep. “Mu silme ees on alati olnud kõrgkooli lõpupilt, kus ma kaalusin 70 kilo ning nägin hea ja naiselik välja. Ma pole kunagi peenike olnud ja seetõttu arvasin, et pole mõtet püüda võimatut. Nii jäingi realistiks ja märkisin soovkaalu lahtrisse 70.”

Viie kuuga kadus 20 kilo, nüüdseks on läinud veel neli ja naine usub, et peagi on 25 miinuskilo saavutatud. “Siis on tagavara olemas, kui pärast pisut juurde tuleb,” lisas ta muigega.

Laste nimel

“Kui tõeliselt soovid, pole allavõtmine üldse raske,” kinnitas elurõõmust pakatav Karlep. “Ma tahan olla oma lastele aktiivne ema, kes jõuab nendega mängida ja joosta ning julgeb koos randa minna. Ma ei taha, et lapsed kannataksid selle pärast, et ema ei jõua midagi teha.”

Lisamotiivi andis amet. “Kuna enne laste sündi tegelesin tantsuõpetamise kõrvalt treeneritööga, siis on see nagu tööle naasmise teekond, ennast tuleb hakata trennivormi ajama,” rääkis Karlep.

Poole aastaga on naise söögiharjumused korraliku muutuse läbinud. Menüüsse on lisandunud rohkelt köögivilju ja väga oluliseks peab Karlep iga kolme-nelja tunni tagant söömist, sest nii ei teki näljatunnet, mis sunnib näksima. “Figuurisõpradega liitudes oli mu imestus suur, et nii palju on vaja süüa, ma sõin varem oluliselt väiksemaid koguseid,” rääkis ta.

Poole aastaga kogunenud teadmiste põhjal ütles Karlep, et tegelikult võib süüa kõike, aga peab teadma, millal ja kui palju. Näiteks kui on isu saiakese järele, sööge see hommikul või lõunaks. Õhtul sööb ta salatit ja teeb täisteraleiva või sepikuga võileiva, mille peale sätib kurgi- ja tomativiilud.

“Täiskõhuga ei tohi magama minna, hea oleks kolm-neli tundi enne mitte süüa,” hoiatas Karlep. “Hilja süües pole hommikul isu ja ongi režiim sassis.”

Kevad innustab

Figuurisõprade Pärnu rühma juhendaja Eiri Silivälja tõdes, et praegu ongi käes igakevadine aeg, mil inimeste huvi kaalulangetamise vastu teeb hüppe.

Silivälja soovitas jälgida toidupüramiidi põhimõtteid, mille järgi on vaja kõige rohkem süüa köögivilju, aga kindlasti ka liha ja kartulit. “Mõistlik oleks süsivesikud ära süüa päeva jooksul, mitte jätta õhtuks. Paraku söövad paljud õhtul liha, kartulit ja kastet. Pigem võiks õhtuks jätta salati ning liha, aga leiva ja kartuli lõunasöögiks,” rääkis ta.

Kaalujälgijate järeltulijad Figuurisõbrad korraldavad oma parima valimist teist korda, Pärnust pääses kaalualandaja finaali esimest korda. “Kaalujälgijatestki oli viimane osaleja Pärnust 2006. aastal, kui ma ise osalesin,” ütles Silivälja.

Viie osaleja seast valib oma lemmiku nii žürii kui rahvas. Finaalipääsenutega saab tutvuda ja nende poolt hääletada Figuurisõprade kodulehel.


Mida ja kuidas süüa

Eiri soovitab

Söö palju köögivilja.

Süsivesikud kasuta ära päeva jooksul.

Süüa võib kõike, aga piira koguseid.


Regina soovitab

Söö iga 3-4 tunni tagant.

Söö kindlasti hommikul.

Joo palju puhast vett.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles