Laulupeo kunstivõistlusel märgiti ära viis Pärnumaa õpilast

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varbla põhikooli õpilase Kati Müüripeali töö "Läbi hädade paremuse poole".
Varbla põhikooli õpilase Kati Müüripeali töö "Läbi hädade paremuse poole". Foto: Repro

Tänavuse noorte laulu- ja tantsupeo „Ehe maa ja ilm“ kunstivõistluse „Väikese inimese maailm“ žürii tunnistas parimate õpilastööde hulka viis Pärnumaa laste kunstitööd.

Pärnumaa laste töödest märgiti nooremas vanusegrupis ehk 1.-3. klassi õpilaste seas ära Paikuse põhikooli õpilase Heleryn Kustassoni joonistus „Eestimaa“, Tori põhikooli õpilase Galina Kuusiku töö „Sügis kiikus meie õuele“ ja Pärnu kunstikooli õpilase Denis Andrejevi töö „Kung fu“.

4.-6. klassi õpilaste vanuserühmas tunnustati Rääma põhikooli õpilase Ade Miti taiest „Kaltsuvaip“.

7.-9. klassi õpilaste vanuserühmas pälvis tunnustuse Varbla põhikooli õpilase Kati Müüripeali töö „Läbi hädade paremuse poole“.

Žürii hinnangul väärisid esile toomist kunstitööde eakohane ja kõrge kunstiline tase ning sisukus. Kunstitööde teemavalikus domineeris nooremas vanusegrupis värviline ja helge maailm lapse rõõmude ja arusaamadega, suuremate laste töödes tulevad meeldivate harrastuste ja positiivsete kogemuste kajastamise kõrval esile elu tõsisem pool ja lapse mured.

Kunstivõistluste parimate tööde autoreid tunnustatakse 30. juunil Tallinna lauluväljakul ehtekoja avamisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles