Tori hobusekasvandus muretseb tuleviku pärast

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori hobusekasvandus.
Tori hobusekasvandus. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Tänavu 155aastaseks saav Tori hobusekasvandus on riigi oma, kuid seda rentiv osaühing pole omanikuga rahul, sest pidevalt käivad jutud, et riik kavatseb kasvanduse maha müüa.

Osaühing Tori Hobusekasvandus tegutseb ajaloolises kompleksis ligi 14 aastat. Hobuseid on siin üle 90, nende hulgas 35 riigi mära, kes peavad tagama Tori hobusetõu säilimise, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Hobusekasvanduse juhataja Imre Sams peab häirivaks, et ministeeriumis arutatakse taas kasvanduse müügi kava. Sellist plaani on peetud varemgi.  

Tori vallavanem Mart Vaiksaar ütles, et kasvandus on neile väga tähtis ja seetõttu on ta ministeeriumist uurinud, mis plaanid sellega on.

"Aktuaalse kaamera" palvel viis Pärnu maavanem Andres Metsoja end ministeeriumis asjaga kurssi ja tõdes, et teemaga tuleb kiiremas korras tegelema hakata.

Maavanem ütles, et riigi seisukohalt ei pruugigi olla oluline, kus Tori hobuse tõuaretusega tegeldakse, Pärnumaale on aga tähtis, et see oleks Toris, nagu see ajalooliselt on välja kujunenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles