Võidula mõis valmistub külastusmänguks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidula mõis.
Võidula mõis. Foto: Ants Liigus

Võidula külaselts valmistub suveks ja mõisamänguks fotokonkursiga “Võidula pildis läbi aegade”, et koguda fotomaterjali sealse looduse, hoonete ja inimeste kohta.

Fotosid hindab asjatundjatest ja külaseltsi esindajatest žürii ja rahva lemmik selgub veebihääletuse tulemusena aadressil www.fotoretk.ee. Parimad fotod pannakse suvise unustatud mõisate külastusmängu ajaks 9. juulist kuni 30. septembrini üles Võidula mõisa saali näitusele.

Võidula külaseltsi juhatuse liige ning häärberis rahvamaja ja raamatukogu juhina iga päev toimetav Lea Toom sõnas, et fotokonkursiga püütakse mõisamängu ajal külastust elavdada.

Kõige selle raames toimub mõisas ka sel kuul fotokoolituspäev, kus Urmas Ääro tutvustab huvilistele nippe, kuidas aparaadist paremaid pilte välja võluda.

Sel laupäeval korraldab külaselts mõisaõuel talgud ja peale tavapärase heakorrastuse läheb seal kõrvalhoone talvel sissevajunud katuse lammutamiseks. Talgulistele pakutakse talgusuppi, kooki ja koduõlut, õhtul toimub simman ja muuseumiöö.

Võidula osaleb unustatud mõisate külastusmängus neljandat aastat, kõige suurem huvi maja vastu oli Toomi mäletamist mööda esimesel aastal. Sel aastal loodab ta taas rohkem inimesi näha, sest nüüd osalevad mõisamängus Särevere ja Laupa mõiski, mis on Võidulale kõige lähemad.

Toom lisas, et Särevere mõis osaleb mõisatemängus esimest korda ja Laupa mõisas käisid vahepeal renoveerimistööd. Unustatud mõisate külastusmängu päevad on sel aastal 11. juuni, 9.–10. juuli, 30. juuli, 6.–7. august. Osaleb 33 mõisat kogu Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles