Vanalinna põhikoolis peeti Euroopa päeva

Madis Somelar
, ajalooklubi HPC president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa päeva tähistamine Pärnu Vanalinna põhikoolis.
Euroopa päeva tähistamine Pärnu Vanalinna põhikoolis. Foto: Marje Vaan

Esmaspäev, 9. mai, oli Pärnu Vanalinna põhikooli eriline päev. 9.a klassi õpilased Egon Meigas, Silver Sepp, Kaspar Tiri, Gen Metsaveer, Inger-Helene Värat ja Adeele Kuslap olid õpetajate rollis ning andsid algklassides Euroopa päevale pühendatud tunni.
 

Peatselt kooli lõpetavad noored kõnelesid pisikestele koolikaaslastele Euroopa päeva pidamise traditsioonist, Euroopa Liidust, ühisrahast euro. Viimane teema pälvis mõistagi olulist tähelepanu. Samuti rõhutas 9. klass üksteisest hoolimise vajadust ja häid suhteid õpilaste vahel.

Et sel nädalal toimub Saksamaal Eurovisiooni lauluvõistlus, meenutati 2001. aasta Eesti Eurovisiooni lauluvõistluse võitu ning kuulati veel kord selleaastast Eesti eurolugu, mida esitab Getter Jaani.

„Õpilased said teada, millal Euroopa päeva tähistatakse, samuti selle tähistamise põhjuse,” rääkis Gen Metsaveer. “Õpilased olid usinad vastajad küsimustele Euroopa Liidu kohta. Eriti hea oli see, et lapsed jätsid meelde meie jutu ning väljendasid seda oma joonistustes. Usun, et need lapsed on Euroopa päeva suhtes uute teadmiste võrra targemad.”

Õpetajana oli loomulikult kõige keerulisem ettevalmistustöö 9. klassi õpilastega. Teadmised Euroopa Liidust ja nimetatud organisatsiooni töö mõistmine on esimese ja teise kooliastme õpilasel sootuks erinevad kui põhikooli lõpetajal. Seega oli ülesanne väljakutseks nii mulle kui õpilastele: selgitada pisikesele maailmakodanikule suuri asju lihtsas keeles. Usun, et osapooled said oma ülesannetega ilusasti hakkama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles