Tänavakatted taastatakse jaaniks

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu oktoobrist torutööde pärast kinni olnud Vana-Sauga tänav saab Hobuse ja Lubja tänava vahelisele lõigule uue asfaltkatte 10. juuniks. Siis peaks tänav taas avatama ka bussiliiklusele.
Mullu oktoobrist torutööde pärast kinni olnud Vana-Sauga tänav saab Hobuse ja Lubja tänava vahelisele lõigule uue asfaltkatte 10. juuniks. Siis peaks tänav taas avatama ka bussiliiklusele. Foto: Urmas Luik

Pärnu kesklinnas ühisveevärgi ja kanalisatsioonisüsteemi rekonstrueerimise ja laiendamise käigus üles kaevatud tänavad saavad asfaltkatte jaanipäevaks, Rääma ja Ülejõe tänavate torutöödejärgne asfaltimine lõpeb hiljemalt juulis.

„Kesklinna tänavatel peab asfalt peal olema 16. juunil ehk 17. juuni hommikul peavad asfalteerimistööd olema lõpetatud ja kõik!” kinnitas Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius. „Aga kindlasti on mitu tänavat valmis varem: eelmisel nädalal tehti ära Hommiku tänaval asfalteerimistööd, sel nädal algasid need Tallinna maanteel, mis peab avatud olema juba järgmise nädala alguses ehk 1. juunil. Voorimehe tänav saab uue katte 6. juuniks, kui saatus töötegijatele jõhkrat vempu ei viska.

Kosenkranius täpsustas, et kesklinna tänavate all pidas ta silmas eelkõige Ringi tänavat Kuninga tänavast Muuli tänavani, Õhtu põiku, Aia tänavat Karussellist Pika tänavani, Rüütli tänava Vallikääru-poolset otsa, Hommiku tänavat ja Kuninga tänavat – viimasena mainitul laotakse kõnniteekive.

Kosenkranius möönis, et mõneski paigas võivad tööd venida üle mainitud tärmini, kuid ei hakanud spekuleerima, kuidas linn sel juhul käitub. Küll on kindel, et mingeid samme niisugusel puhul astutakse.

Tähtaeg – 16. juuni

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna teede peaspetsialist Jaak Kanniste nentis, et hakata päeva või tunni täpsusega täna paika panema, millal üks või teine tänav asfaldi alla saab, pole arukas. Aga kesklinnas saavad asfaltimistööd jaanipäevaks tehtud.

„See on fakt,” kinnitas teede peaspetsialist. „Meile on 16. juuni päev, kui asi hakkab kriitiliseks minema, aga arvestades elu ja ilma ja reaalsust, on 20.–21. juuni kuupäevad, kui kõik tööd peaksid olema valmis.”

Kanniste oli seisukohal, et asfaltimisega võib tööde teostajal minna kiireks, ent linn kui tööde tellija ei lase ennast sellest eksitada.

„See on raudne reegel ja piir, kus ratsutame töötegijal seljas, et tööd selleks ajaks igal juhul tehtud saaksid,” väitis Kanniste seoses jaanipäevaga.

Jaanipäev ei jäta puudutamata Vee tänaval kestvaid väljakaevamisi. Et seal dikteerib tähtaegu muinsuskaitse, on variandina jutuks olnud kaevise 16. juuniks kinniajamine, asfaltimine ja tööde jätkamine augustis.

AS Pärnu Vee juhi abi Maarja Leht tõdes, et kuigi mõnigi võib kahelda Pärnu Vee ette võetud tööde õigeaegses lõpetamises, ettevõttel sellega probleeme pole.

„Kesklinnas on talvisel-kevadisel perioodil teostatud ehitustööde järel teede taastamistööde tähtaeg 2011. aasta 16. juuni,” märkis Leht. „Ülejõe ja Rääma linnaosas toimuvad taastamistööd vastavalt meie kodulehel olevatele graafikutele.”

Hulk muidki teetöid

Ühisvee- ja kanalisatsioonisüsteemi ehitamise käigus üles kaevatud tänavate katte taastamise kõrval rääkis Kosenkranius muust Pärnu tänavatega seonduvast.

„Ilmselt algavad järgmisest nädalast alates, lepingud on sõlmimisel, asfalteerimis- ja pindamistööd, mis on tellinud Pärnu linnavalitsuse majandusosakond,” sõnas abilinnapea. „Need on tööd, kus tänavat üles ei kaevata.”

Kosenkraniuse jutu kohaselt on linnal plaanis freesida ja uue asfaldiga katta Akadeemia tänav Õhtu tänavast Kuninga tänavani, asfaltida Mai-Papiniidu, Rohelise-Ilvese, Kirsi-Savi ja Tallinna maantee - Lille ristmik.

Veel on kavas asfalteerida Metsa tänava Laine ja Mere tänava vaheline lõik, osa Vanapargi tänavast, Allika tänav Rääma tänavast Rohelise tänavani, Lina tänava Savi–Ehitajate tee lõik, Pargi ja Laine ning Hariduse tänava Lille–Rohu lõik.

Ka saab uue katte Paide maantee äärne kõnnitee Keraamika bussipeatuseni ja Karja tänava pikenduselt ühisgümnaasiumi juurde viiv kõnnitee.

Samuti kaetakse hulk kruusatänavaid tolmuvaba kattega. Need on Kopli, Laiu, Pilve, Riisika, Tare, Ugandi, Männimetsa, Käo, Saviaugu ja osaliselt Rannametsa tee.

„Ei maksa arvata, et kõik need loetletud tööd korraga töösse lähevad,” ütles Kosenkranius hiljemalt 1. septembriks valmivate tööde kohta. „Ikka jupikaupa ja kordan, et nendel tänavatel kaevamist ei toimu, alustatakse kohe teekattega.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles