Korvpall jätkub nii saalis kui tänaval

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Elgar Tamsalu mängib tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste eliitklassis Nike’i meeskonna ridades.
Pärnakas Elgar Tamsalu mängib tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste eliitklassis Nike’i meeskonna ridades. Foto: Erakogu

Saalikorvpallis on kõik Eesti sarjad tänavuseks lõppenud, aga noortekoondised valmistuvad juba EM-mängudeks, alanud on tänavakorvpallisari ja juulis kutsutakse laagrisse ka meeste koondis.

Rahvuskoondise kandidaatide sekka nimetas peatreener Tiit Sokk ka kaks ääremängijast Raadikut: KK Pärnu ühe liidri Toomase ja ta tädipoja, Pärnust TÜ/Rocki varumeheks siirdunud Rain Raadiku.

Sprite’i tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluste sari algas läinud laupäeval Tallinnas, jätkub 28. mail Tartus, jõuab 2. juulil Pärnu, käib ära Rakveres, Otepääl ja Haapsalus ning lõpeb 13. augustil Tallinnas.

Erinevad sarjad pakuvad palju võimalusi

Mängitakse taas eliit- ja harrastajate sarjas, oma võistlus on segavõistkondadele, noortele on kaks neidude ja neli noormeeste võistlusklassi. Avaetapil mängiti üle 200 mängu, kohal oli 350 pallurit 89 võistkonnast, populaarseim oli 29 meeskonnaga harrastajate klass.

Nagu ikka on tänavakorvpallis palju meelelahutust ja kõlavaid nimesid (võistkondi nimedega Lõhnavas Aias, Tallinna Taliban, Vaselinum, Shit Happen, Ei Mäleta, Mehhiko Ambaalid, Punnvõrr, Rapla Bulls, Polar Girls jt), aga ka tõsist sportlikku heitlust.

“Täiskasvanud klubimehed osalevad tänavakorvpalli sarjas oma vastutusel,” ütles korvpalliklubi Pärnu treener Rait Käbin. “Noortega on nii, et neile soovitan tänavakorvpalli soojalt, välja arvatud muidugi neile, kes praegu koondistega seotud. FIBA kehtestas tänavakorvpallile uued reeglid, mäng on nüüd sujuvam, kiirem ja vaatajale atraktiivsem. Mängijate koormus on suurem, aga reegliuuendused on üllatavalt kiiresti omaks võetud.”

Eliidi klassis, kus tänavugi peaauhinnaks võimalus mängida Moskvas suurel festivalil, võitis avaetapi meeskond Nike, kus Erkko Linnase, Indrek Kaarlepi ja Remi Aare kõrval mängis ka pärnakas Elgar Tamsalu. Kuuenda koha sai puhtpärnakate meeskond Citi Pubi (Kris Killing, Janter Aniste, Hardi Paloots, Toomas Raadik).

Toomas Raadik oli osaline naiste-meeste MIX-sarja esikohavõistkonnas Transpoint, P-93 klassis sai KK Pärnu 93 meeskond (Martin Paasoja, Kaspar Rätsep, Sten Roosaar) kolmanda koha.

Väga hästi läks pärnakatel P-97 klassis, kus KK Pärnu/C1 (Fred Arro, Olger Antsmaa, Germo Nõgesmaa) oli esimene ja KK Paulus I (Janar Aniste, Max Pärna, Heinri Pilme, Robert Käär) teine.

“Selle vanuseklassi koondis oli tänavakorvpalli Tallinna turniiri ajal küll saalis laagris, aga võit on võit,” kiitis Käbin oma ja Pauluse poisse.

Noored valmistuvad EMi mängudeks

Noortel saalikorvpalluritel seisavad suvel ees Euroopa meistrivõistluste B-divisjoni mängud, sestap rügatakse veel hallides ja peetakse kontrollturniire.

“U14 vanuseklassi koondises on Pärnust neli poissi, nendega läheme juuni alguses Lätti Balti matšile,” rääkis selle klassi Eesti koondist juhendav Rait Käbin. “U16 koondises on meilt Sten Olmre ja 203 sentimeetrit pikk Karl-Martin Kask. U18 rahvusmeeskonda kuulub pärnakatest Martin Paasoja, U20 koondises, kes läheb peagi Andres Sõbra käe all mängima Sarajevosse, on Pärnust Rannar Raap, Rain Kärner, Kristjan Voolaid ja Siim Joosep.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles