Vändra rattaralli võidud läksid Viljandisse ja Saaremaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi noormees Martti Välk triumfeeris Vändra rattaralli finišijoonel.
Viljandi noormees Martti Välk triumfeeris Vändra rattaralli finišijoonel. Foto: Juhan Voolaid

14. korda Vändras ja alevi ümbruse teedel sõidetud rattaralli põhidistantsi võidu napsas Martti Välk Viljandist ja lühikesel võistlusmaal oli kiireim saarlane Karl-Patrick Lauk.

“Kõige rohkem teeb rõõmu, et suutsime lüüa Vändra rattarallide senise osavõturekordi, meelehärmi valmistas aga paari kilomeetri pikkune remonditav teelõik, kus paljud ratturid kumme lõhkusid,” rääkis rattaralli peakorraldaldaja Kristen Kivistik Pärnu Postimehele. “Kokku registreerus 361 ratturit, neist oli ligi 100 last, kes võtsid omavahel mõõtu kahel distantsil ja tillusõidul. Suur tänu vabatahtlikele abilistele, kes turvasid võistlustrassi.”

Timmo Jeret võitis vahefiniši

Rattaralli 79,6kilomeetrise põhisõidu stardijoonelt tuiskas rajale üle 100 ratturi eesotsas Janek Tombaku, Oskari Kargu, Mihkel Räime ja Timmo Jeretiga.

Juba esimese ringi lõpuks oli paarikümnepealine liidrite grupp ülejäänud seltskonnaga selge vahe sisse sõitnud.

Poolel distantsil napsas Pärnu Kalevi spordikooli treenerite kasvandik, 18aastane Jeret vahefiniši võidu ja asjatundjate hinnangul ennustati noorele pärnakale kas rattaralli võitu või vähemalt pjedestaalikohta.

Paraku hakkas sõidu teises pooles fortuuna jõuliselt võistluse käiku sekkuma, kui saatuslikul kruusalõigul purunesid kummid nii võidusõitjate kui matkajate ratastel.

Mõni kilomeeter enne finišit oli ees neljameheline grupp, kuid siis tabas ebaõnn saarlast Mihkel Räime.

Pjedestaalikohad selgusid lõpusirgel

Võimsa lõpuspurdiga teenis rallivõidu sel hooajal Prantsusmaa amatöörklubis pedaaliv Martti Välk Viljandist, kannul Allar Karu ja Carl Heinrich Pruun.

Neljandana jõudis kohale Räim ja veerand minutit hiljem lõpetanud grupis kihutasid meie meestest üle lõpujoone vahepeal ratast vahetanud Jeret, tunamullune Vändra rattaralli võitja Marek Sander ja Pärnu kalevlane Kevin Lippe.

Vändra Viko klubi sportlane Silver Schultz pidi kummi purunemise tõttu leppima 30. kohaga, pärnakad Kevin Kull ja Kaido Kaasma olid vastavalt 38. ja 43. ning 16aastane Karl-Arnold Vendelin sai 70. tulemuse.

Väärib märkimist, et raskusi trotsides sõitsid lõpuni Raudmehe klubi atleedidi Jüri Mets, Harlis All ja Ergo Veskilt.

Lühemal sõidul, kus osalesid matkajad ja kuni 14aastased sportlased omavahel mõõtu võtsid, võidutses Viikingi klubi särgis sõitnud Karl-Patrick Lauk, kannul Vändra poiss Mart-Anton Vendelin ja kalevlane Kristo Enn Vaga. Esimese kuue hulka mahtusid veel Georg Kõivimägi, Jannar Juss ja Jürgen Ernits.

Vändra Vapruse jalgpalliklubi meestest oli omavahelises konkurentsis parim Erik Plado, kellele järgnesid Indrek Oja, Karel Otto, Artur Oja ja teised.

Kiireim neiu oli Sirje Lepik Tartust, kes lõpetas 19,9 kilomeetri pikkuse sõidu üldarvestuses üheksandana.

Pisipõnnid nakatuvad spordipisikusse

Lastesõitudel Vändra pargiteedel ja tervisespordirajal jagati tüdrukutele ning poistele auhindu kahes vanuseklassis.

Kuni kaheksa-aastaste poiste esikoha sai Kevin Longe, teiseks tuli Kristofer Tehver ja kolmandana lõpetas Gert Grüntal. Tüdrukute pjedestaali hõivasid Reesi Orupõld, Lotta Kivistik ja Laura Lizette Sander.

Kaks aastat vanemate mehepoegade sõidu võitis Ronaldo Tiismaa, kelle järgnesid Kaspar Luur ja Tanel Eier, ning piigade esikolmikusse kuulusid Anita Jürisson, Karina Arm ja Jane Riis. Mudilaste tillusõitudel startis kokku 65 poisipõnni ja plikatirtsu.

“Vändra rattaralli on meie alale kohapeal parim propaganda,” märkis Viko klubi treener Erich Perner. “14 aastat tagasi tulid rallijärgsel päeval esimest korda trenni Tanel Kangert ja Rein Taaramäe. Sel aastal kordus ajalugu: esmaspäeval küsisid kaks poissi minu käest, millal võib treeningutele tulla.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles