GoBus Pärnu premeeris aasta tegijaid saja tuhande sendiga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoBus Pärnu juhtkond tunnistas koostöös ametiühingu juhatusega “Aasta tegija 2008” valikul linnavedude parimaks bussijuhiks Kuido Possuli, kes töötab ettevõttes kümnendat aastat.
GoBus Pärnu juhtkond tunnistas koostöös ametiühingu juhatusega “Aasta tegija 2008” valikul linnavedude parimaks bussijuhiks Kuido Possuli, kes töötab ettevõttes kümnendat aastat. Foto: Urmas Luik

Esimest korda valis GoBus Pärnu oma aasta tegijad, kelleks on bussijuhid Aivar Ruusmann ja Kuido Possul ning lukksepp Arvo Pill.



Juhtkonna nimel surus GoBus Pärnu regiooni direktor Andrus Kärpuk neil jõulupeol kätt, andis üle kaunilt raamitud aukirja ja ümbriku, milles 100 000 preemiasenti paberrahaks ümber arvestatud.

“Saja tuhande sendi eest ostsin oma autole aku, nii et preemia kulus marjaks ära,” ütles linnavedude parimaks bussijuhiks tunnistatud Kuido Possul eile hommikul, aidates töökojas jagu saada väikesest rikkest, et kollase Volvo-lõõtsaga liinile sõita.



Kevadel saab kümme aastat, kui Virumaalt pärit Kuido Possul linnarahvast sõidutab. Eile keeras ta rooli liinil number 19, Koidula gümnaasiumi ja Sauga aleviku vahet.



“Kui liinid vahelduvad, ei tüüta töö ära, ja nii nagu elus ikka, on paremad ja halvemad ajad,” kostis Virumaalt pärit ja sõbra algatusel Kohtla-Järve bussipargis 1985. aastal kursustele läinud mees.



Ettevõttesisese tunnustamise ja aasta tegija valiku sõelale jäämise kohta arvas Kuido Possul, et see innustab ja annab märku töötajatest lugupidamisest.



“Otsus valida 2008. aasta GoBusi Pärnu parimad töötajad sündis koostöös ametiühingu juhatusega oktoobris,” selgitas ettevõtte direktor.



Andrus Kärpuki jutu järgi oli bussijuhtidest väärilisi kandidaate 191 roolikeeraja hulgas kümneid. “Seekord otsustasime tunnustada mehi, kes on hästi vastutulelikud, kuid tagasihoidlikkusega on jäänud oma “säravamate” kolleegide varju,” selgitas ta.



Linnavedude aasta tegija Kuido Possul on ettevõtte direktori sõnade järgi vastutulelik, kohusetundlik, täpne. Hea teenindaja, kes aitab alati hädast välja, kui on vaja vabast päevast tööle tulla või “võõra” bussiga liinile minna.



Kaugvedude parim bussijuht Aivar Ruusmann on GoBus Pärnus töötanud ligi 12 aastat. Uue aasta esimesest päevast hakkab ta leiba teenima teises vedajafirmas, selline on Vändras elava ja maaliine sõitva mehe valik.



“Ruusmann on äärmiselt vastutulelik, täpne, töökas, aus, ainus puudus on see, et ta ei tunne sõna “ei”, ta on nõus asendama haigestunud kolleege ka sellistel liinidel, kus tuleb ööbida võõras kohas,” iseloomustas teda senine tööandja.



Parimaks lukksepaks tunnistatud Arvo Pill on noor mees ja isa, kes on GoBus Pärnus töötanud kutsehariduskeskuse lõpetamise järel kuus aastat.



“Mees, kes kunagi ei ütle, et ta ei oska,” kiitis Andrus Kärpuk lukkseppa, kes võrdväärsete kandidaatide hulgast noorimana esile tõusis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles