Piloodid hakkavad piletimüüjaks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam
Pärnu lennujaam Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kihnu lendajatele müüvad pileteid piloodid, sest säästukavale tuginedes koondas Pärnu lennujaam klienditeenindaja ja surus 1. jaanuarist selle kohustuse Kihnu ja Ruhnu liini teenindavatele firmadele.


AS Tallinna Lennujaam Pärnu lennujaama juhataja Erki Teemägi mainis, et majanduslangusest tingituna rakendas emafirma kokkuhoiukava. “Olime sunnitud tegema karmid valikud ülesannete vahel, mis seadusest tulenevalt ei ole lennujaama kohustus, valisime lennuohutust mõjutavate hädapäraste töökohtade säilitamise ning koondamisele kuulus muuhulgas ka klienditeenindaja ametikoht,” selgitas ta.



Lennujaam teenindab maapeal õhusõidukeid ja reisijaid, kuid ei broneeri ega müü Kihnu ja Ruhnu pileteid, sest see pole kohustus, vaid pakutav teenus.



Vana aasta eelviimasel päeval postitas lõpuks ka AS Tallinna Lennujaam ametliku kirja neile, keda juhatuse otsuset tulenev piletimüügi muudatus otseselt puudutab.



Üllatusest toibunud, arvas Kihnu lendava AS Avies projektijuht ja liinilendur Tiit Soorm, et kui lennufirmad hakkavad ise tegelema maapealse teenindusega, kaotab lennuväli ka selle vähese, mida ta teenis.  



Teemägi täpsustas, et piletimüügi tulu läinud aasta peale kokku oli ligi 5500 krooni ja alanud aasta tulnuks veelgi väiksem. Kulu aga oleks olnud 120 000 krooni ringis.



“Lendurite poolt piletite müümine siseliinide väikelennukitele ei ole Euroopas mingi uudis, küll aga Eestis,” kinnitas Teemägi. “Kui reisijad tuleksid lennule õigeaegselt ehk 30 minutit enne väljalendu, siis jääb meie hinnangul kaheksa Kihnu reisija pileti müügiks piisavalt aega, kahjuks jõutakse aga kohale viis minutit enne väljalendu ja siiani suutis lennujaam teenindada ka selliseid kroonilisi hilinejaid, nüüd tuleb arvestada varasema lennujaama saabumisega.”



Nii istubki piletimüügi korraldamise pall väikesaartega ühendust pidavate lennufirmade väravas. Reisijate pardalemineku ja pagasi eest hoolitseb Pärnu lennujaam. Turvakontrolli teeb G4S.



“Et kihnlased ei kannataks, müüvad pileteid esialgu meie piloodid ja broneerimine toimub telefonil 52 71 316, loodame, et saame hakkama, normaalsete lahendusteni jõudmine võtab aega,” selgitas Soorm olukorra kiirlahendust.



“Ruhnu pileteid müüb enne lendu lennujaama kassast meie töötaja, pileteid broneerida ja infot saab mobiililt 5124013,” ütles Avio-Foto OÜ omanik Ülo Mäll.



“Usun, et täpne töökorraldus pannakse paika meievaheliste läbirääkimiste teel,” kostis Teemägi, kelle sõnul jäi Pärnu ja Kihnu lennuväljale 1.jaanuarist kokku 10,2 töötajat, neist mõned ainult hooajalised.



Ruhnu saab lennuilmaga õhuteed pidi Pärnust neljal ja Kihnu kolmel päeval nädalas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles