Isehakanud pürotehniku rakett tabas naise pead

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusaastaöö Tolkuse raba Rannametsa vaatlustornis kujunes tõeliseks košmaariks.
Uusaastaöö Tolkuse raba Rannametsa vaatlustornis kujunes tõeliseks košmaariks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Katse Tolkuse raba linnuvaatlustornist aastavahetuse tähistamiseks isevalmistatud rakett tähtede poole põrutada lõppes põletushaavade, ajuvapustuse ja osaliselt põlenud torniga.


Anonüümseks jäänud kiirabitöötaja tunnistuse kohaselt oli raketi konstrueerinud mees parasjagu teel torni tippu, kui kaasataritud raketikütus põlema lahvatas. Tekkinud tulemöllus süttisid nii puidust torn kui leiduri vammused.



Järgmiseks puistas end kustutada üritanud rahmeldav inimtõrvik põrgumasina üle torniääre. Sedavõrd õnnetult, et tähistaeva asemel maa poole suuna võtnud mitmekilone jurakas ühele sündmust tunnistama kutsutud naisele lagipähe lajatas.



Ehkki plaanitud ilutulestik muutus koletulestikuks, mille käigus said kannatada nii inimesed kui improviseeritud kosmodroom, pole ülalkirjeldatud fopaad üles tähendatud Lääne-Eesti päästekeskuses ega Pärnu politseiosakonnas.



Küll kinnitas Pärnu haigla avalike suhete juht Eda Amur, et 1. jaanuari hommikul toimetati haigla erakorralise meditsiini osakonda tõepoolest üks põletushaavadega mees ning peahaavaga naine. Mees lubati pärast esmaabi andmist koju. Naine, kel tuvastati ajuvapustus, pidi arstide järelevalve alla jääma järgmise päevani.



Samuti nentis Rannametsa külavanem Lembit Künnapas, kel küll ei olnud õnne enda hallataval territooriumil toimunud raketikatsetust pealt näha, et on säärasest intsidendist kuulnud.



Äpardunud pürotehnik on Künnapase andmeil Häädemeestelt pärit noormees, kes varemgi on militaristlike kalduvustega silma paistnud. Näiteks oli ta ühel päeval otsustanud, et tema astub nüüd Prantsuse Võõrleegioni. Astuski. Jalgsi läbi Euroopa Prantsusmaale.



“Mitte et ta mingi pahategija poiss oleks, noortel lihtsalt juhtub ja kahjuks temaga juhtuski,” nentis Künnapas.



Et sääraseid lollusi aga vähem juhtuks, ei tohiks Pärnu politseiosakonna infojuhi Hedy Tammelehe sõnutsi mitte mingil juhul omal käel pürotehnilisi vahendeid valmistada ega neid katsetada.



“Põletushaavad on sellise kurva juhtumi puhul veel leebe tagajärg,” toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles