Gert Olesk: Vapruse mehed on tahtmist täis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vapruse meeskonna treener Gert Olesk.
Vapruse meeskonna treener Gert Olesk. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees
Vapruse meeskonna treener Gert Olesk,
kodulinna jalgpalli esindusmeeskond Pärnu Vaprus kukkus läinud hooajal Eesti meistriliigast välja ja peab alanud aastal mängima esiliigas. Kas meeskonna põhituumik on nõus madalamas seltskonnas jätkama?


Võin kinnitada, et meeskond ei ole laiali jooksnud. Sel nädalal alustasime treeningutega kunstmuruväljakul ja mehed käivad usinasti jooksmas. Lähitulevikus peaksime pääsema ujulasse ja jõusaali. Praegu on Vapruse esindusmeeskonna nimekirjas 26 mängijat.



Millistest Pärnu noortemeeskondadest olete saanud kõige rohkem täiendust?


Noorimad mängijad tulid U19 vanuseklassist ja meie duubelmeeskonnast. Kõige vanemad poisid on põhiliselt treener Märt Siiguri kasvandikud, siis tulevad Jüri Ivanovi, minu ja Mart Paumäe ning Kalev Pajula õpilased. Meeskonna noorem põlvkond on sündinud aastatel 1988-1991.



Kuidas võib majanduslangus teie tulevikku mõjutada?


Kerge meil pole, kolm-neli viimast aastat saime linnalt toetust, kuid nüüd teatati, et sel hooajal pole enam midagi loota. Kurvaks teeb teadmine, et kodulinn on jalgpalli hüljanud ja aitab vaid korv- ja võrkpallureid.



Oleme puhtalt amatööride meeskond ja mängijad tegelevad oma lemmikalaga vaid fanatismist, kuid meeskonna elushoidmiseks on ju mingit raha vaja. Esiliigas mängimine on isegi kulukam kui meistrisarjas, sest meistriliiga meeskonnad saavad veidi UEFA toetust.



Mõni asjatundja on avaldanud arvamust, et Pärnu Vapruse noorele meeskonnale on meistriliiga tase liiga kõrge ja teie õige koht oleks praegu esiliigas. Kas olete sellise mõttekäiguga nõus?


Olen küll, sest noorte mängijate arengule tuleb rohkem kasuks omasugustega mängida. Arvan, et mõnda aega võime esiliigas mängides küpseda ja siis uuesti kõrgemasse seltskonda pürgida.



Hooaeg algab nii meistri- kui esiliigas 7. märtsil. Ilmselt tuleb enne seda mõni kontrollmäng, kuid midagi täpsemat ei oska ma praegu öelda. Laupäeval istume klubi juhtkonnaga maha ja paneme tulevikukavad paika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles