Kunsti ja muusika festival toob näitusi ja kontserte

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvkondadevahelist sidet hoiab festivalil teiste hulgas Eesti graafika grand old lady Vive Tolli.
Põlvkondadevahelist sidet hoiab festivalil teiste hulgas Eesti graafika grand old lady Vive Tolli. Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Järgmise nädala kestab Pärnus Eesti Arnold Schönbergi ühingu Pärnu nüüdismuusika päevade ja Academia Non Grata “In Graafika” ühendfestival.



Festival tipneb näitustega, mis tuleva nädala lõpus avatakse Pärnu linnagaleriis, kontserdimaja korrustel, Endla teatri Küüni saalis, Pärnu keskraamatukogus, Port Arturi kaubanduskeskuses, Pärnu kunstihallis, kunstnike majas ja Tartu ülikooli Pärnu kolledþis.



Toimuvad kontserdid ja etendused Pärnu kunstihallis ja Vanalinna põhikoolis.



Pärnu nüüdismuusika päevade ja “In Graafika” sümpoosionil 16.-17. jaanuaril arutlevad muusika- ja kunstiteadlased nüüdiskunsti üle tunnetusteaduse aspektist.



17. jaanuaril sõidab Tallinnast Pärnusse ja tagasi festivali eribuss.



“In Graafika” toob Eestisse ambitsioonikate ja vastuoluliste nimetustega kunstnikerühmitusi Ameerika piirkondadest, mida kunstiga tavaliselt ei seostata.



 Pärnu kontserdimaja on Eesti noorte graafikute päralt. Esimesel korrusel paiknevas linnagaleriis teostab Kaarel Kütas oma esimest kuraatoriprojekti “Viie aastaga viie rikkama riigi sekka”.



Põlvkondadevahelist sidet hoiab festivalil teiste hulgas Eesti graafika grand old lady Vive Tolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles