Spordihall saab mais katuse alla

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki ilm ehitamist ei soosi, ollakse töödega spordihalli juures graafikus.
Ehkki ilm ehitamist ei soosi, ollakse töödega spordihalli juures graafikus. Foto: Ants Liigus

Riia maantee 129 kinnistule kerkiva Pärnu linna spordihalli ehitusel valavad töömehed maadlussaali vundamenti, katuse alla saab septembris valmiv hoone mais.


„177 vaia on maas, hästi edenevad tööd on graafikus, praegu mingit olulist probleemi pole,” kinnitas spordihalli projektijuht Vambo Talu. „Pigem võib rääkida, et igal sellisel suurel objektil leiab alati paremaks tegemise kohti.”



Tehakse pisiparandusi


Lausutuga pidas projektijuht silmas tihedasti toimuvaid arupidamisi, millel rajatise tulevased põhikasutajad, sportlased ja treenerid, pakuvad välja ideid, mille realiseerimine välistaks pärastise nutulaulu, et see võinuks olla ikka nii ja too naa.



„Võtsin kokku linna spordimehed, nii korv-, võrk- kui jalgpallurid, treenerid, asjast huvitatud isikud ja hakkasime projekti üle vaatama,” meenutas Talu. „Leidsime, et on palju olulisi asju, mida võiks teha natuke paremini, et hall saaks kodusem ja toredam.”



Seejuures toonitas projektijuht, et jutt ei käi kapitaalsetest projektimuutustest, sest keegi ei kavatse minna rajatise konstruktsioonide kallale, kõne all on üksnes parandused-täiendused.



„Näiteks pole projektjoonisel ust, kust riietusruumist saaks otse maadlussaali,” ilmestas Talu öeldut. „Loogiline on, et peame selle ukse tegema, mitte et sportlased käivad ümber nurga. Või kus peaks asuma saunakerise lüliti: kas sauna eesruumis või administraatori juures, mis on loomulikult loogilisem. Vaat sellistest pisiasjadest me räägime.”



Saalil suurust 2040 ruutmeetrit


Praegu jäävad spordihalli juures toimuvad, peamiselt ehituse vundamendi rajamise tööd veel telkide varju, kuid mitte enam kauaks: peagi saavad ehitusest möödujad oma silmaga veenduda, kui kiires tempos kulgeb tänapäeval ehitamine.



„Oleme leppinud Oma Ehitajaga kokku nii, et septembri lõpus annab ehitaja halli üle, seejärel peaksid paari päeva pärast toimuma hallis avamisüritused,” rääkis projektijuht. „Praegu on valmis halli raske ette kujutada, kuid kandekonstruktsioonid saavad paika aprilli esimeses pooles, katusetööd on plaanis lõpetada mai viimastel päevadel.”



Ehkki halli sarikapeoni, rääkimata pidulikust avamisest, kulub veel kuid, on Talu mõtetes ajas, mil elu esinduslikus spordirajatises juba normaalselt kulgeb.



Kõigepealt tähendab toimiv spordihall projektijuhi hinnangul seda, et märgatavalt paranevad noorte treeningutingimused, tänu sellele omakorda spordimeisterlikkus, ja vähem oluline pole seegi, et linn säästab raha.



„Me ei peaks siis enam tegema sellist asja, et anname klubile X raha, et klubi X rendib selle eest saaliaega Paikusel või kus iganes,” ütles Talu.



Võistlussportlaste kõrval on uus hall valla harrastussportlastele: hoonesse tuleb nii avar aeroobika- kui jõusaal. 213ruutmeetrisele jõusaalile otsitakse praegu operaatorit, kes tooks saali nii jõumasinad kui leiaks treenerid-juhendajad, kes oleksid suutelised jõustiklasi õpetama.



Spordihallis on 2040 ruutmeetri suurune saal, kuhu mahub kolm täismõõtmetes korvpalliväljakut.



Veel tulevad hoonesse 435ruutmeetrine võitluskunstide-maadlussaal ja 179ruutmeetrine võimlemissaal, teisele korrusele aga 230 meetri pikkune jooksurada. Hallis saab olema ka kohvik.



Spordihalli ehituslik maksumus on lepingu järgi 99 796 229 krooni. Linn saab rajatise endale siis, kui ta on ehitajale aastail 2011-2016 tasunud 130 927 093 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles