Poisid laulsid laulupeohooaja avatuks

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Täna algasid Nooruse majas XXV üldlaulupeo esimesed eelproovid Pärnumaal, kus osalesid kõik Pärnu linna ja maakonna poiste- ja meestekoorid.


Nooruse maja täitis mitusada poistekooride noort lauljat, paari tunni pärast liitusid nendega meeskoorid. Lydia Rahula ja laulupeo kunstilise juhi Ants Sootsi juhatusel lauldi ette nii oma kooriliigi laulud kui ühendkooride repertuaar.

Pärnu Ülejõe gümnaasiumi muusikaõpetaja ja dirigent Maimu Muttik rivistas laulma oma kooli 40 poissi. “Minu esimene laulupidu oli 1965. aastal Vändra lastekooriga, õpetajana käisin poistekooriga esimest korda koolinoorte peol 1977 ja sellest ajast peale pole ma õpetajana vahele jätnud ühtegi koolinoorte ega üldlaulupidu,” kinnitas staažikas õpetaja, kes seekordsele peole loodab viia poiste- ja segakoori ning noorte meeskoori.

“Poisid võtavad alati osa suvistest laulupäevadest, suviseks Saaremaa meestelaulupäevaks sai osa laule selgeks õpitud ja nüüd on hulga kergem,” seletas Muttik. “Poistekooride repertuaar on mõnus ja poisid laulavad hea meelega.”

3. veebruaril kogunevad Nooruse majja eelproovidele lastekoorid, 15. veebruaril kontserdimajja nais- ja segakoorid. 28. veebruaril kuulatakse taas Nooruse majas üle puhkpilliorkestrid ja 5. märtsil Pärnu maavalitsuse saalis valikkoorid.

Aprilli teises pooles algab eelproovide teine etapp, kus igal kooril tuleb eraldi ette laulda üks loosiga võetud laul liigilaulude ning teine ühendkooride repertuaarist.

Laulu- ja tantsupeo Pärnumaa kuraatori Eha Ristimetsa andmeil on Pärnumaalt peole registreerunud 46 kollektiivi 1067 lauljaga, teist niisama palju kollektiive Pärnu linnast. Kõikjalt Eestist koguneb laulupeole umbes 22 500 lauljat, väljavalitud kollektiivid selguvad pärast kõiki ettelaulmisi mais.

XXV laulupidu, mis kannab pealkirja “Üheshingamine”, toimub Tallinnas 2.-5. juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles