Paikusel pandi põhikooli algklasside majale nurgakivi

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse põhikooli algklasside hoonele panid nurgakivi Facio Ehituse juhatuse liige Toomas Kaaret, Pärnu maavanem Toomas Kivimägi, Paikuse vallavanem Kuno Erkmann ja kooli direktor Aare Külaots.
Paikuse põhikooli algklasside hoonele panid nurgakivi Facio Ehituse juhatuse liige Toomas Kaaret, Pärnu maavanem Toomas Kivimägi, Paikuse vallavanem Kuno Erkmann ja kooli direktor Aare Külaots. Foto: Urmas Luik

Täna pandi Paikuse põhikooli algklasside maja ehitusele pidulikult nurgakivi.


2.a ja 2.b klassis õppivad Carlos-Christjan Künnapas ja Julia Laidvee lugesid ette kõigi klasside soovid, mis pandi ühes tänase ajalehe ning kooli õpilaste-õpetajate-töötajate nimedega kullakarva silindrisse.



Valged kiivrid anti pähe ja kellud kätte Pärnu maavanemale Toomas Kivimägile, Paikuse vallavanemale Kuno Erkmannile, kooli direktorile Aare Külaotsale ja Facio Ehituse juhatuse liikmele, ehitusdirektor Toomas Kaaretile.



Kooli direktor Aare Külaots märkis, et kuigi koolikompleksis on juba mitu maja, on seekordne pidulik nurgakivi panek esimene ja võib-olla viimane võimalus sündmus ajalukku jäädvustada.



Paikuse põhikool on oma 405 õpilasega maakonna suurim põhikool. Peale nende õpib Pärnu linna koolides veel 94 põhikoolieas Paikuse valla last.



Olemasolev koolimaja on ümber ehitatud omaaegsest EPT kontorihoonest, mis on seadnud rea piiranguid maja  uuendamisel. Vajadus algklasside maja ehituseks on välja kasvanud linnalähedase asendi mõjust valla arengule, mis on toonud kaasa elanikkonna kasvu just noorte perede arvel.



Algklasside maja ehitusega saab moodsad klassiruumid ja  tegevusruumid esimene kooliaste. Ühtlasi saab algklasside majast ühendav lüli põhikooli peahoone ja tööõpetusmaja vahel, liites nii üksikud majad ühtseks koolikompleksiks.



Uue algklasside maja ehitamine loob võimalused ka huvikooli tegevuse laiendamiseks, sest tööõpetusmajas vabanevad ruumid laste huvikooli ja täiskasvanute hobikooli tegevuste tarvis.



Paikuse vald taotles ja sai algklasside maja ehituseks 11 351 097 krooni kohalike avalike teenuste arendamise programmist perioodi 2007-2013 kohaliku omavalitsuse investeeringutoetuste kava (KOIT) alusel ja investeerib valla vahenditest 4 864 748 krooni. Projekti kogumaksumus on 16 215 827 krooni.



Paikuse põhikooli algklasside maja ehitajaks osutus riigihanke tulemusena AS Facio Ehitus, mille juhatuse liige Toomas Kaaret lubas täna, et ehitus saab valmis järgmise kooliaasta alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles