Kohafarmi detailplaneering võeti vastu

Raavo Raadik
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põldeotsa ja Saulepa küla Suuresilla Suurfarmi kinnistule rajatava hiigelkalafarmi detailplaneeringu arutelu Audru vallamajas.
Põldeotsa ja Saulepa küla Suuresilla Suurfarmi kinnistule rajatava hiigelkalafarmi detailplaneeringu arutelu Audru vallamajas. Foto: Ants Liigus

Eile võttis Audru vallavolikogu erakorralisel istungil vastu Põldeotsa ja Saulepa küla Suuresilla Suurfarmi kinnistule rajatava hiigelkalafarmi detailplaneeringu, mille arvestuslike investeeringute maht on ligikaudu 1,5 miljardit krooni.


Audru valda on väidetavalt Taani, Ameerika Ühendriikide ja Šveitsi päritolu ettevõtjad hiigelkohafarmi kavandanud ligikaudu kaks aastat, projekti eestvedajaks Eestis on olnud endine põllumajanduministeeriumi nõunik Alari Oppar.

Audru valla majandusnõunik Siim Suursild ütles, et detailplaneering oleks pidanud volikogus arutlusele tulema kaks nädalat tagasi.

"Kahe nädala tagune arutelu jäi ära põhjusel, et vallal tekkis rajatava farmi suhtes täiendavaid küsimusi. Arendaja toona neile kõigile vastata ei osanud. Et arendajal, Fjordfresh Holding OÜ-l oli kiire, kutsutigi eilseks kokku erakorraline vallavolikogu istung," selgitas Suursild.

Majandusnõunik teadis, et detailplaneering võeti volikogus vastu ühehäälselt ja kõigile küsimustele said volikogu liikmed vastuse.

Suursilla sõnade järgi võib rajatava kohafarmi maketiga  tutvuda Audru vallavalitsuse hoones kuni 22. veebruarini tööpäevadel 8-12 ja 13-17. Oma vastuväiteid saavad vallaelanikud esitada 9.-22. veebruarini. "27. veebruaril on vallavalitsuses detailplaneeringu avalik arutelu," lisas Suursild.

Majandusnõunik rääkis, et volikogu ühehäälse heakskiidu pälvis detailplaneering seetõttu, et arendaja oli saanud kalafarmi rajamisele kõigilt vastutavatelt riigiorganitelt kooskõlastuse.

"Kui erialaspetsialistid ei näe farmi rajamises midagi ohtlikku, ei ole meilgi põhjust vastuseisuks," lausus Suursild. "Kuigi arendaja räägib valda tekkivast 1200 töökohast nelja aasta perspektiivis, on tänuväärne seegi, kui praegustes majandusoludes rajatakse juurde 300-400 töökohta."

Siiski tekitas eilne volikogu otsus vallaelanikes mõneti vastakai arvamusi. Alevis arutlesid inimesed kalafarmi kasulikkuse üle, mainiti ka sellest tekkivaid võimalikke ohtusid. Paljud tundsid heameelt uue ettevõtte loomise üle. "Ma ei ole 14 aastat tööd leidnud, ehk nüüd leian," ütles üks pensionärist arutleja eile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles