Pärnu kultuuri aastapreemia saab Ester Vilgats

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Ester Vilgats saab Pärnu linna kultuuri aastapreemia.
Ajakirjanik Ester Vilgats saab Pärnu linna kultuuri aastapreemia. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna 2008. aasta kultuuri aastapreemia saab ajakirjanik Ester Vilgats, kes on järjepidevalt kajastanud Pärnu kultuuriuudiseid üleriigilises meedias.



Pärnu linna 2008. aasta kultuuri aastapreemia määrati ajakirjanik Ester Vilgatsile Pärnu kultuurielu järjekindla kajastamise eest üleriigilises meedias 2008. aastal, ütles Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Preemia suurus on 30 000 krooni.

„Uskumatu! See oli väga suur üllatus,“ ütles Eesti Rahvusringhäälingu Pärnu stuudio toimetaja Ester Vilgats, kellele täna hommikul linnavalitsuse kultuuriosakonnast uudisest teada anti.

„Vaatasin seda rivi, kellele see preemia on antud, ja see on aukartustäratav,“ ütles Vilgats. „Harva kui ajakirjanikud sellise tunnustuse osaliseks saavad.“

Eelmisel aastal pälvis Pärnu kultuuri aastapreemia rahvatantsuansambel Kajakas.

Varem on sama tunnustuse osaliseks saanud kirjanik ja kirjastaja Sven Sildnik, kunstikriitik ja kuraator Mari Kartau, jõuluvanade konverentsi korraldaja Mart Tõnismäe, laulupedagoog Toomas Voll, Aivar Mäe, Pärnu kontserdibüroo, õpetaja-metoodik Maaja Hage, Endla teater vabaõhuetenduse "2000 aastat elu Eestimaal" eest, kunstikeskus Chaplin kultuuriprojekti "Summertime - Pärnu" lühima suveöö muusikakonkursi eest, Raeküla kooli Keldriteater, Mihkel Lüdigi nimeline meeskoor rahvusvahelise koorifestivali "Pärnu 1996" korraldamise eest ja Agape keskus.

Ester Vilgatsi kanditatuuri kultuuri aastapreemiale esitas Pärnu filharmoonia.

Pärnu kultuuri aastapreemiale oli üheksa kandisaati, kelle seadis üles 11 esitajat. 

Preemia antakse üle 14. veebruaril Pärnu kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles