Viisitamm: omavalitsused jäävad suurtest summadest ilma

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnapea Mart Viisitamme hinnangul jäävad omavalitsused lisaeelarve tõttu ilma suurtest summadest, näiteks Pärnul jääks kärpekava tõttu saamata ligi 60 miljonit krooni ehk ligi 10% eelarvest.


Eesti linnade liit hakkab homme arutama negatiivset lisaeelarvet, milles kohalike omavalitsuste eelarvekärped on sattunud omavalitsusjuhtide terava kriitika alla, vahendasid ERRi teleuudised.



Viisitamme sõnutsi on Eestisse jõudmas kahetsusväärsed ajad, kui Suur Peeter kustutab nälga Väikese Peetri toidukorvikesest ja riskib peatselt saada endale kohustuse kogu Väikese Peetri peret ülal pidada.



Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde ütles, et kui kohaliku omavalitsuse juhid julgevad valitsuse otsuseid kritiseerida, on Eesti kahtlemata demokraatlik riik, aga asjal on teinegi külg.



Linde ütles, et põhiseaduskomisjoni esimehena ootaks ta opositsioonilt ja omavalitsusjuhtidelt hoopis teistsugust arutelu ja kriitikat. Näiteks seda, kas kriisiolukorras on olulisem meie riikluse säilitamine või teenistujate palgad. Aga sellised arutelud on kindlasti veel ees, arvas Linde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles