Raskeveok lömastas libedal teel sõiduauto

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga vallas Nurme silla juures sõitis veoauto tagant otsa sõiduautole Seat.
Sauga vallas Nurme silla juures sõitis veoauto tagant otsa sõiduautole Seat. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna hommikul veidi enne kella üheksat oli liiklusõnnetus Pärnumaal Sauga vallas Nurme silla juures, kus Ungari numbrimärki kandev veoauto sõitis tagant otsa ja esirattaga peale juhitavuse kaotanud sõiduautole Seat. Kiirabi viis sõiduauto juhi Pärnu haiglasse.


Häirekeskus sai teate õnnetusest kell 8.56.

"1953. aastal sündinud naise juhitud Seat Leon liikus Tallinna poole, kuid kaotas juhitavuse ja sattus pärast piruetti vastassuunda, kus talle sõitis tagant otsa Pärnu poole liikunud veok Renault," kirjeldas Pärnu politseiosakonna pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Sõidukit juhtinud naine sai viga ja toimetati tervisliku seisundi kontrollimiseks Pärnu haiglasse.

Mõlemas autos olid õnnetuse ajal vaid juhid.

Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel oli õnnetuse toimumispaigas teel vähest lund, mis muutis tee  libedaks.

Pidurdusjälgede järgi oli näha, et avarii juhtus veidi enne Nurme silda ja autod olid pärast kokkupõrget liikunud edasi ligikaudu 50 meetrit. Tee ääres maas vedeles õnnetuse järel plekitükke ja autoosi.

Veok lömastas esirattaga sõiduauto tagumise osa. Lähemal vaatlusel võis näha, et sõiduautos oli kõige vähem muljuda saanud juhi koht.

Õnnetuspaigas oli maantee üks sõidurada suletud, liiklust reguleeris politsei.

Kohale sõitnud päästjad ühendasid süttimisohu vältimiseks lahti sõiduauto akujuhtmed ja puhastasid tee liikluseks.

Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Pärnumaa teedel hooldustöid tegeva AS Pärnumaa Teede juhatuse liige Uno Kask ütles, et kuigi varahommikul püsis teekaredus kõikjal Tallinna-Pärnu Ikla maanteel lubatu piires, alustati kella 8 ajal ennetava libedusetõrjega.

„Nurmest sõitis soolapuistur läbi kell 9.02,“ rääkis Kask. „Temperatuuri tõustes võib mõnel pool libedust tekkida ja sildadel võivad teeolud olla teistsugused kui mujal.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles