Äikesevaatlejate võrk otsib uusi vaatlejaid

Sven-Erik Enno
, Eesti äikesevaatlejate võrgu peakoordinaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesevaatlus ei eelda erialaste teadmiste ega mõõteriistade olemasolu, oluline on vaid huvi ja valmisolek äikese esinemise korral seda jälgida ja vaatluslehti täita.
Äikesevaatlus ei eelda erialaste teadmiste ega mõõteriistade olemasolu, oluline on vaid huvi ja valmisolek äikese esinemise korral seda jälgida ja vaatluslehti täita. Foto: Henn Soodla

Juba neljandat aastat tegutsev Eesti äikesevaatlejate võrk otsib uusi huvilisi äikesevaatlusi teostama.


Äikesevaatlustega võivad liituda kõik huvilised, sõltumata vanusest ja tegevusalast. Oodatud on vaatlejad nii linnadest kui maapiirkonnast.



Vaatluste tegemine ei eelda erialaste teadmiste ega mõõteriistade olemasolu, oluline on vaid huvi ja valmisolek äikese esinemise korral seda jälgida.



Kõige olulisemad vaatlused on äikese esinemiskuupäevade ja kellaaegade määramine. Selleks pole vaja muid instrumente peale tavalise kella. Samuti saavad äikesevaatlejad kaasa aidata info kogumisele ohtlike äikesenähtuste ja nende tekitatud kahjustuste kohta oma kodu läheduses.



Kõik registreerunud vaatlejad saavad aprilli algul tasuta vaatlusjuhendi ning -lehed.



Huvilistel palutakse endast teada anda 25. märtsini tavakirjaga aadressil Sven-Erik Enno, Tartu ülikooli geograafia osakond, Vanemuise 46-326, Tartu 51014, või meilitsi aadressil seenno@ut.ee. Kirjas tuleks kindlasti ära märkida oma nimi ja täpne postiaadress.



Rohkem infot äikesevaatlejate võrgu kohta koos kokkuvõtetega eelmiste aastate vaatlustest on saadaval internetis aadressil

http://web.zone.ee/funnelcloud/eav.htm

.



Möödunud aastal tegutses Eestis 73 äikesevaatlejat, kes tegid kokku üle 1000 vaatluse. Pärnumaal oli mullu kaheksa vaatlejat, kes saatsid kokku 72 vaatlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles