Sakslased proovisid eestlastelt Guinnessi rekordit üle lüüa

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu juunis tantsis Audrus korraga rivis 2354 inimest.
Mullu juunis tantsis Audrus korraga rivis 2354 inimest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Saksamaa Nürnbergi linna elanikud ületasid poloneesi tantsides sel nädalal mullu juunis Eestis püstitatud

line

-tantsu Guinnessi rekordi kategoorias

“The longest single line of dancers”

ehk “Pikim ühekordne tantsurivi”, väidab Nürnbergi raadiojaam N1.


Nürnbergi raadiojaama N1 korraldatud rekordiüritusel lõi kaasa 2621 tantsijat, mis on 267 võrra rohkem kui eelmisel suvel Pärnumaal Audrus püstitatud rekordil.

Kas Saksamaal püstitatud rekord Guinnessi rekordite raamatusse pääseb, pole veel teada. Mullu Audrus line-tantsufestivalil Guinnessi rekordite raamatusse pääsenud tantsurivi kokku kutsunud line-tantsu aktivisti Kaie Segeri sõnutsi tuleb kuulsasse Guinnessi raamatusse pääsemiks täita nõuded, mille täitmine ei pruukinud sakslastel õnnestuda.

Näiteks kõik rekordiüritusel osalevad tantsijad peavad alustama ja lõpetama tantsu ühel ajal ja tants peab kestma vähemalt viis minutit.

„Selle üle võib vaielda, kas Nürnbergis üksteisel õlgadest kinni hoidnud rahvamassi sammumist saab tantsuks pidada,“ kahtles Seger. „Ise nad väidavad, et tegid Guinnessi rekordi. Eks seda ole näha, rekordi registreerimine võtab aega.“

Eestlased püstitasid eelmise pikima tantsuriviga Guinnessi rekordi mullu juunis Pärnumaal Audrus  9. line-tantsufestivali raames, kui korraga tantsis rivis 2354 inimest. Peale eestlaste osalesid rekordi püstitamisel tantsijad Leedust, Soomest, Rootsist ja Andorrast.

Kui sakslaste püstitatud rekord Guinnessi raamatu vääriliseks hinnatakse, ei hakka Eesti line-tantsijad seda Segeri sõnutsi iga hinna eest uuesti üle lööma. „Line-tantsufestival, kus me rekordi tegime, on puhas fun. Rekordi tegemine ei olnud meile eesmärk omaette, see oli üks lisastiimul, et rahvast koondada,“ arvas Seger.

Line-tantsu entusiasti jutu järgi lõid eestlased rekordit üritades üle sakslaste saavutuse. „See, et sakslased tegid uue rekordi meie vabariigi aastapäeval, näitab vist, et nad hoolivad meist,“ lausus Seger.

Olgu Nürnbergis püstitatud rekordiga, kuidas on, Eesti line-tantsijatel on juba sel suvel soov püstitada taas Guinnessi rekord, aga seekord teises kategoorias.

Sel suvel Pärnumaal toimuval 10. line-tantsufestivalil üritatakse jällegi uut Guinnessi rekordit püstitada, seekord kategoorias "The longest contra line" ehk tantsus, kus kaks rivi tantsijaid vastakuti jalga keerutavad.

Praegu kuulub selles kategoorias Guinnessi rekord meie lõunanaabritele. Segeri teada tantsis mullu sügisel Riias kahes rivis 2208 rahvatantsijat.

Eestlaste tänavune rekordiüritus on kavandatud 13. juunile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles