Euroopa Liit toetab Pärnut 46 miljoni krooniga

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti krooni hind tõuseb.
Eesti krooni hind tõuseb. Foto: Toomas Huik

Pärnu linn saab Euroopa Liidu linnaliste piirkondade arendamise meetmest ligi 46 miljonit krooni, mille abil rekonstrueeritakse Rannapark, rajatakse jalgrattatee rannapromenaadilt Maisse ning ehitatakse kodutute päevakeskus ja eakate avahoolduskeskus.

Rannapargi rannahoone ette jääv osa on kavas rekonstrueerida sel ja järgmisel aastal. 25 miljoni krooni eest uuendatakse üheksa hektari suurusel pargialal valgustust, teid ja platse, haljastust, pinke, prügikaste jms ning ehitatakse mänguväljak.

Aastatel 2010-2012 on plaanis ehitada rannapromenaadilt Mai elamurajooni viiv kergliiklustee. See pikendab aktiivset rannatsooni ja läheb maksma kaheksa miljonit krooni.

Suur-Posti 18 tahab linnavalitsus järgmisel aastal avada kodutute ja pikaajaliste töötute päevakeskuse, kus inimesed süüa ja pesta saaksid ning juhendajate käe all vaba aega veedaksid. Metsa 10 on kavas sel ja järgmisel aastal ümber ehitada eakate avahoolduskeskuseks.

Linnavalitsus küsis Euroopa Liidu raha ka erivajadustega inimeste rehabilitatsioonikeskuse laiendamiseks Riia mnt 70, lasteaia ehitamiseks Mihkli tänavale, vallikraavi kalda kindlustamiseks ja kallasraja korrastamiseks ning jõekalda kindlustamiseks ja kallasraja korrastamiseks elamumessi piirkonnas, kuid need taotlused praegu toetust ei leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles