Valvas liikleja aitas tabada teel vingerdava purjus veokijuhi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Eile teatati Lääne politseiprefektuuri juhtimiskeskusele, et Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Häädemeeste vallas liigub Pärnu poole veoauto, mille juht võib olla alkoholijoobes. Teataja sõnul kaldus veoauto pidevalt vastassuunavööndisse.

 
Eile kella 12 paiku helistas politseile mees, kes teatas, et Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 180 kilomeetril liigub Pärnu suunas haagisega veoauto, mille juht võib olla alkoholijoobes.

Teataja ütlust mööda kaldus veoauto vastassuunavööndisse. Samal maanteel liiklusjärelevalvet teinud politsei ja piirivalve ühispatrull asus kohe teavet kontrollima.

Mõni minut hiljem nägidki ametnikud maanteel veoautot, millele helistaja oli viidanud. Selle juht ei suutnud ilmselgelt oma sõidukit valitseda, mistõttu kaldus see pidevalt vastassuunavööndisse. Patrull peatas veoauto.

Juhi kontrollimisel selgus, et tegemist on 1975. aastal sündinud Ukraina kodaniku Viatcheslaviga. Ilmsete joobetunnustega juhil, kelle kõne ja koordinatsioon olid häiritud, tuvastasid politseinikud keskmise alkoholijoobe.

Autorongi juhtinud mehe suhtes alustati väärteomenetlus, ta peeti kinni ja viidi Pärnusse kainenema.

Tänal toimetas politsei Viatcheslavi kohtusse, kus talle määrati selle väärteo eest karistuseks viis ööpäeva aresti.
 
Korrakaitseosakonna vanemkomissar Sander Peremees tänab tähelepanelikku kaasliiklejat, tänu kellele õnnestus keskmises joobes juht liiklusest kõrvaldada ja lõpetada sõit, millel oleksid võinud olla ettearvamatud tagajärjed.

Peremees märkis, et kutseline autojuht peab olema teistele oma käitumisega eeskujuks, kahjuks Viatcheslav seda ei olnud. Tänu ühistele jõupingutustele paraneb liikluskultuur, sellega kaitseme inimeste elu ja tervist. Vanemkomissar paneb kõigile südamele, et igaühe kohus on takistada joobes inimese sattumist liikluskeerisesse, võimalusel kas ise sekkuda või paluda selleks politsei abi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles