Vaprus läheb homme esimesse lahingusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Maido Pakk (pildil kollases) lõi pärnakate viimase värava, kaotas Vaprus vihases mängus Kiviõli Tamme Autole.
Kuigi Maido Pakk (pildil kollases) lõi pärnakate viimase värava, kaotas Vaprus vihases mängus Kiviõli Tamme Autole. Foto: Ants Liigus

Sel aastal Eesti esiliigas mängiv Pärnu Vapruse jalgpallimeeskond üritab homme algaval hooajal ilma võõrleegionärideta end parimast küljest näidata.


“Kuigi klubi juhatus ei ole meile eesmärgiks seadnud selle hooajaga meistriliigasse jõudmist, poleks meil kõrgemasse seltskonda naasmise vastu midagi,” kõneles eelmise hooaja lõpus üleminekumängudel Paidele alla vandunud Vapruse meeskonna peatreener Gert Olesk Pärnu Postimehele. “Kõige tähtsam on, et kõrgliiga kogemustega meeskonna raudvara kõrval meeskonda pääsenud noored mängumehed saaksid väärtuslikke kogemusi.”



Ukrainlased on meeskonnast kadunud


Eelmise aastaga võrreldes on Vapruse ridades toimunud olulisi muutusi. Meeskonnast on kadunud ukrainlastest profimängijad ja algaval hooajal ei näe me Vapruse tiimis Jesper Veberit, Indrek Joosti, Tanel Meltsa ning Lauri Senješit.



“Indrekut võib platsil tõenäoliselt näha meie duubelmeeskonna mängudes, Jesper hakkab meistriliigas kaitsma Tallinna Kalevi ja Tanel Viljandi Tuleviku au ning Lauri läks teises liigas mängiva Nõmme Unitedi klubisse,” selgitas Olesk.



Oleski sõnade kohaselt on meeskonnaga liitunud hulgaliselt noori mängumehi nii Vapruse duublist ja U19 vanuseklassi meeskonnast.



“Meie tugevus on see, et enamikul põhikoosseisu mängijatest on meistriliiga kogemused,” usub Olesk. “Varumeestega võib muidugi minna veidi kehvemalt. Õnneks pole vigastused või haigused sel talvel meie ridu hõrendanud, vaid Taavi Midenbritt ja Aleksei Galkin peavad veel mõnda aega operatsioonist taastuma.”



Ettevalmitus on läinud plaanikohaselt


Hooajaks valmistumine on Oleski sõnul läinud plaanikohaselt. “Trenni oleme teinud neli-viis korda nädalas ja seljataga on neli kontrollmängu.”



Enda duubelmeeskonnast oli Vaprus parem tulemusega 3:2, Pärnu Kalev alistati 3:0, Viljandi Tulevikule jäädi alla 0:1 ja Türi Ganvixiga viigistati 3:3.



“Nägin igas mängus oma plusse ja miinuseid,” ütles peatreener. “Kui rääkida liiga favoriitidest, siis arvan, et need võivad Vapruse kõrval olla Levadia duubel, Ajax ja Legion.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles